Vill du hjälpa människor med sällsynta sjukdomar? Vill du involvera dig i forskning, med fokus på kardiovaskulär avbildning?

Vi söker efter en hängiven läkarstudent/nyligen examinerad läkare för arbete med gruppen Klinisk Fysiologi, på Institutionen för Molekylär Medicin och Kirurgi vid Karolinska Institutet i forskningsarbete med den sällsynta sjukdomen Wilsons sjukdom.

Din roll

Som forskarassistent spelar du en viktig roll i forskningsprojekt fokuserat på kardiovaskulär magnetisk resonanstomografi och dess diagnostiska egenskaper för Wilsons sjukdom. Dina ansvarområden kommer att innefatta datainsamling, databearbetning and statistiska analyser. Du förväntas kunna presentera ditt arbete i muntlig och skriftlig vetenskaplig kommunikation.

Vem är du?

Du är en motiverad läkarstudent/nyligen examinerad läkare som möter följande kriterier:

 • Bekväm med att arbete i en internationell miljö
 • Goda kunskaper i engelska språket (muntligt och skriftligt) för att effektivt kunna kommunicera med teamet
 • Tidigare erfarenhet av endo- och epikardiell segmentering av hjärt-MR-bilder, och kan hantera mjukvaran Segment för bildanalys.
 • Tidigare erfarenhet av olika mapping-tekniker är nödvändigt för att kunna arbeta självständigt. Kunskap om specifika sekvenser som MOLLI, mSASHA och MRF är ett krav.
 • Kännedom om vetenskaplig litteratur inom hjärt-MR värderas högt.
 • Basala kunskaper inom statistikprogram (exvis SPSS)
 • Tidigare erfarenhet av att förbereda och ge vetenskapliga presentationer
 • Kunskap om vetenskapligt skrivande och tidigare erfarenhet av vetenskaplig skrivande (ex publikationer) är viktigt för effektivt presentation av projektets fynd.
 • Projektet fokuserar på patienter med Wilsons sjukdom; tidigare arbete eller erfarenhet av fältet är högst önskvärt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 september, 2023

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3536/2023
Kontakt
 • Jannike Nickander, leg läk, jannike.nickander@ki.se
 • Marcus Carlsson, Professor, marcus.carlsson@ki.se
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-09-30

Tillbaka till lediga jobb