Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Du kommer att vara del av ett multidisciplinärt team av läkare, epidemiologer, statistiker, maskininlärningsforskare och ingenjörer. Vi arbetar med att utforska demens och COVID-19, identifiera förebyggande faktorer för demens, fördröja den kognitiva försämringen hos patienter med demens och säkerställa tillgång till högkvalitativ demensvård i hela Sverige.
Vi jobbar i SveDem gruppen på Institutionen för Neurobiologi, Vårdvetenskap och Samhälle (Professor Eriksdotters grupp)

Din roll

Vår grupp utför registerforskning med Svenska Register för Kognitiva Sjukdomar/Demenssjukdomar (SveDem) med över 100 000 patienter men vi använder oss även av andra register. I detta projekt kommer vi analysera registerdata om demens, COVID-19, sjukhusinläggningar samt diagnoser, ordinerade läkemedel, socioekonomisk bakgrund, socialtjänstinsatser för äldre, tandhälsa, dödlighet och dödsorsaker. Syftet är att upptäcka faktorer som påverkar den kognitiva och funktionella nedgången samt dödligheten hos patienter med demens. Vi jobbar också med njurfunktion, njursvikt och demens. Vi undersöker även COVID-19 hos äldre och hos patienter med demens, det kognitiva utfallet och risken för demens efter COVID-19 samt hur COVID-19 kan bidra till neurodegeneration. Det kommer även att finnas möjlighet för dig att utveckla egna projekt med den här datan. 

Ditt uppdrag inkluderar att självständig hantera och rensa stora databaser, genomföra statistiska analyser på en avancerad nivå, skriva artiklar, söka anslag och driva forskningen genom alla stadier av "peer-review" fram till publicering.

Du förväntas samarbeta och kommunicera med hela teamet, skaffa etiktillstånd, koordinera registersamkörning med svenska myndigheter samt vara behjälplig i andra projekt.

Att utveckla egna projekt och samarbete uppmuntras. Den framgångsrika kandidaten är flexibel och har lätt för att samarbeta med andra forskare inom och utanför ämnesområdet. 

Vem är du?

Vi söker dig med bakgrund inom epidemiologi och statistik. Erfarenhet av registerforskning, multivariat och longitudinal dataanalys, överlevnadsanalys, incidens och prevalenstrendanalys, kausal slutledning, och farmakoepidemiologi uppskattas.

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Krav: 

  • Du ska ha doktorerat i medicinskvetenskap, medicin, epidemiologi, hälsoekonomi, fysik, datavetenskap, ekonometri, farmacoepidemiologi, matematiskstatistik, statistik, biostatistik, bioinformatik eller liknande.
  • Ha utmärkt skrivförmåga på engelska och god förmåga att hantera och kommunicera komplex information.
  • Erfarenhet av datahantering och analyskunskap (R, SAS, Stata, SPSS eller liknande). 

Meriterande:

  • Kunskap i svenska språket.
  • Erfarenhet i registerforskning och med svenska register.
  • Anslag erhållna i konkurrens.
  • Medicinsk kunskap och kunskap om kliniska studier. 
  • Intresse av att utveckla nya metoder. 
  • Erfarenhet och intresse i hantering av Big Data.  

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Detta är en visstidsanställning på två år, med möjlighet till förlängning.

Placering: Flemingsberg

Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle
Avdelningen för klinisk geriatrik
 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 september 2023 .

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3487/2023
Kontakt
  • Sara Garcia-Ptacek, Bitr. lektor, sara.garcia-ptacek@ki.se
  • Lina Karlsson, HR-partner, liina.karlsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb