Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Komparativ Medicin (KM) är Karolinska institutets centrala organisation med uppdrag att ta hand om dagens och utveckla framtidens försöksdjursverksamhet. Vår målsättning är att med specialistkompetens stödja Karolinska institutets forskning och utbildning. Ett etiskt förhållningssätt och att värna om en god miljö för både djur och människor är ledord i vår verksamhet.

Vi söker nu en försöksdjursveterinär med intresse för Karolinska Institutets forskningsuppdrag och av ett gott djurskydd.

Din roll

Som försöksdjursveterinär är du primärt placerad vid en av våra djuranläggningar men arbetar i team tillsammans med kollegor i samtliga anläggningar. Du tar aktiv del i planeringen av de försök som sker på respektive djuranläggning och medverkar till att ansvarsområdet präglas av hög kvalitet speglad i god djuromsorg, optimering av försöksplaner, hög etisk profil och god serviceanda.

Du bistår verksamheten med veterinärmedicinsk service och rådgivning i försöksupplägg och ansvarar tillsammans med dina kollegor för kvalitetsprogram rörande diagnostik, behandling och förebyggande hälsovård för försöksdjur samt genomför hälsoinventering. Du ingår i Komparativ medicins veterinärkollegium där ni bland annat ansvarar för att upprätta veterinära planer enligt Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om försöksdjur (2019:9, L150). Du deltar aktivt i undervisningen av forskare och studenter i försöksdjursvetenskap. Som försöksdjursveterinär är du också delaktig i Karolinska Institutets 3R-arbete där vi strävar efter att utveckla och förfina försöksmodeller ur ett djurskyddsperspektiv. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring. 

Tjänsten är hel- eller deltid (75%). Du rapporterar till enhetschef. Placering är Campus Solna.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad veterinär med behörighet att utöva veterinäryrket i Sverige. Du har minst två år yrkeserfarenhet som veterinär. För tjänsten krävs goda språkkunskaper i svenska och engelska samt mycket god samarbetsförmåga. Meriterande är avlagd examen som specialist i försöksdjursmedicin, ECLAM.

Du är en engagerad, noggrann och ansvarsfull person som trivs med att arbeta både individuellt och i grupp. Framgång i arbetet bygger på förtroende, skicklighet och flexibilitet varför sökande bör kunna lyssna aktivt och balansera olika verksamhetsintressen. Ett gott bemötande till forskare och kollegor är avgörande för att lyckas i tjänsten.

Vi fäster särskilt stor vikt vid personlig lämplighet och hoppas du vill bli vår nya kollega!

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3313/2023
Kontakt
  • Margareta Some, enhetschef, margareta.some@ki.se
  • Liselotte Jansson, verksamhetschef, lotta.jansson@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Kristine Adeklev, OFR, anne.adeklev@ki.se
  • Arif Kisana, SACO, arif.kisana@ki.se
  • Susanne Johansson, SEKO, susanne.johansson.1@ki.se
Publicerat 2023-08-31
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb