Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Din roll

Professor Marie Löf, leder forskargruppen IMPACT (Innovative use of Mobile Phones to promote physical ACTivity and nutrition across the lifespan), https://ki.se/en/bionut/the-impact-research-group-marie-lof, vid Karolinska Institutet. Gruppen har mer än tio års erfarenhet av att utveckla mobilbaserade (mHealth) interventioner med fokus på att främja hälsosamma matvanor och fysisk aktivitet med särskild tonvikt på gravida kvinnor och småbarn. Studierna innefattar till exempel ny metodik för mätning av kost och fysisk aktivitet med hjälp av mobiltelefoner samt mHealth-lösningar för att främja hälsosammare kost och fysisk aktivitet och prevention av övervikt och fetma hos barn och vuxna. Denna postdoktor kommer att bidra till utveckling och utvärdering av mHealth-lösningar för olika målgrupper. I arbetet ingår såväl utveckling av interventioner såsom databearbetning, tolkning, och rapportering av resultat.

Anställningen är på två år.

Vem är du?

För denna position krävs en masterexamen i nutrition och en doktorsexamen. Personen ska ha dokumenterad erfarenhet av att utveckla och utvärdera digitala interventionsprogram inom levnadsvanor för familjer med barn i förskoleåldern. Vidare ska sökande ha tidigare erfarenhet av koordinering av multicenterstudier och rekrytering av patienter och kliniker. Det är meriterande om personen har erfarenhet av att anpassa digitala interventioner till olika språk. På samma sätt är det meriterande om den sökande har erfarenhet av datainsamling och bearbetning av accelerometerdata för fysisk aktivitet då detta ingår i arbetsuppgifterna. Personen ska vara noggrann och strukturerad, och kunna arbeta självständigt och tillsammans i grupp. Den sökande ska ha god vana vid att presentera information och forskningsresultat både skriftligt och muntligt. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga, flexibilitet och personlig lämplighet. Flytande kunskaper i engelska och svenska, såväl muntligt som skriftligt är ett krav.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Links: https://ki.se/bionut

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till "en bättre hälsa för alla"] ---

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2214/2023
Kontakt
  • Marie Löf, Professor, 08-52481095
  • Thomas Tinglöv, Administrativ chef, 08-52483549
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 070-8620230
  • Anders Lindholm, OFR, 08-52481012
  • Henry wölling, SEKO, 08-52484080
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb