Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Forskargruppen Näringsneurovetenskap inom Institutionen för klinisk neurovetenskap studerar de perceptuella upplevelser som är förknippade med matkonsumtion. Vårt mål är att förstå de kortikala processerna som driver förvärvet av nya smakpreferenser, deras interaktioner med metabolisk feedback och deras roll i aptitreglering. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell nivå.

Din roll

Som postdoktor i vår grupp kommer du att studera inlärning och reglering av smakpreferenser, och hur de stöds av den mänskliga hjärnans kodningsmekanismer och dess konnektivitetsstruktur. Denna anställning är en del av ett ERC-finansierat projekt som bygger på tidigare arbete från vår grupp (se t.ex. 1 och 2). Specifikt kommer du att ansvara för utveckling av pipelines för fMRI-dataanalys, upprätta experimentella design som involverar perceptuell stimulering via näsa och mun och att skriva upp resultaten från dina studier för publicering. Du kommer att få möjlighet att arbeta med samarbetspartners både lokalt och internationellt, och kommer att uppmuntras att utveckla nya projekt inom området näringsneurovetenskap enligt dina egna intressen.

Tjänsten är på två år med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker upp till två postdoktorer med bakgrund inom multivariat MRI av kemosensorisk perception för att ansluta sig till vårt team. Kandidater förväntas ha en stark analytisk förmåga och en nyfikenhet för att förstå hur perceptuell information integreras och utvärderas i den mänskliga hjärnan. Dokumenterad tidigare erfarenhet av MRT-dataanalys, speciellt med multivariata metoder och maskininlärning, är ett krav för denna tjänst. Tjänsten kräver även tidigare teknisk erfarenhet av datainsamling inom gustometri och olfaktometri. En utbildningsbakgrund i kognitiv neurovetenskap av perception och belöning samt erfarenhet av beteendeexperimentella metoder är önskvärt. Programmeringskunskaper i minst ett relevant programmeringsspråk (t.ex. Python, R, Matlab) är ett krav för denna tjänst.

Engelska är det huvudsakliga kommunikationsspråket i forskargruppen, därför är starka engelska kunskaper i skrift och tal nödvändiga. Grundläggande kunskaper i Svenska är meriterande. Du bör ha viss erfarenhet av akademiskt skrivande och publicering av ditt arbete. Vi söker en person som visar initiativ, känsla för detaljer och har förmåga att arbeta självständigt. God kommunikationsförmåga för interaktioner med medarbetare och deltagare förväntas. Vidare lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Avdelning för psykologi här
Läs mer om forskargruppen du kommer ingå i här

 


Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • Ett personligt brev (max 2 A4 sidor) som beskriver varför du skulle passa bra för denna tjänst

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2023. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2050/2023
Kontakt
  • Janina Seubert, Senior Forskare, janina.seubert@ki.se
  • Lisa Rister, HR-partner, 08-52483287,lisa.rister@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-06

Tillbaka till lediga jobb