Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för Aging Research Center (ARC)

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Aging Research Center (ARC), en avdelning inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en mångdisciplinär forskningsmiljö som omfattas av i huvudsak tre vetenskapliga inriktningar; medicinsk epidemiologi, psykologi och socialgerontologi. Centret har omkring 70 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Nationell e-infrastruktur för åldersforskning (NEAR)

Karolinska Institutet och fem andra svenska universitet bygger en nationell e-infrastruktur för åldersforskning (NEAR) med det slutliga målet att underlätta åldrande forskning i Sverige, främja internationellt samarbete och förbättra kvaliteten och effekten av vetenskaplig forskning. I slutändan, genom att stärka åldrandeforskning i Sverige, kommer NEAR att bidra till att identifiera hållbara interventionsstrategier som hjälper till att uppnå bättre hälsa och vård för äldre. NEAR består av 15 databaser härrörande från longitudinella kohortstudier belägna i olika geografiska områden i Sverige.

Din roll

Huvudfokus för denna tjänst är att hjälpa NEAR-användare att leverera biostatistiskt / epidemiologiskt stöd till forskningsprojekt.

De primära arbetsuppgifterna inkluderar:

1) arbeta som medlem i ett forskarlag / studieteam för att tillhandahålla lämpliga statistiska insatser i utformning, genomförande och analys av studier;

2) delta i utvecklingen av insatser och procedurer för insamling, redigering, verifiering och hantering av statistiska data;

3) behandla stora mängder data för statistisk modellering och grafisk analys;

4) konsolidera uppgifterna för de olika kohorterna som ingår i NEAR och se till att de är jämförbara med hjälp av harmoniserad metod;

5) delta i beredningen av skriftliga och muntliga presentationer som sammanfattar analysen av data, tolka resultaten och ta fram slutsatser och rekommendationer.

Vem är du?

Vi letar efter dig som har den nödvändiga bakgrunden och förmågan att arbeta i ett tvärvetenskapligt team, att vara oberoende och kunna ta initiativ samt hitta lösningar. Den sökande måste också ha god organisatorisk kompetens, visa uppmärksamhet på detaljer och ha god kommunikationsförmåga. Denna tjänst är en tillsvidareanställning.

Erforderlig kunskap, färdigheter och förmågor

  • En examen i statistik, biostatistik, epidemiologi eller relaterat område.
  • Erfarenhet av dataanalys, företrädesvis inom det åldringsforskningsområdet.
  • Kunskap om statistisk programvara (t.ex. SAS, Stata, SPSS, R, S-plus).
  • Styrkta programmeringsfärdigheter med kunskaper i R eller SAS.
  • Erfarenhet i dataharmoniseringsprocessen för flera dataset.
  • Utmärkta skriftliga och muntliga kommunikationsförmågor.
  • Flytande kunskaper i skriftlig och talad engelska.

Meriterande kunskap, färdigheter och förmågor

  • Förmåga att arbeta i en samarbetsmiljö med forskare med olika kvantitativa och kliniska bakgrunder.
  • Intresse för professionell utveckling inom statistik uppskattas.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

Läs mer om Aging Research Center

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1948/2023
Kontakt
  • Debora Rizzuto, Senior forskare, debora.rizzuto@ki.se
  • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb