Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen

Karolinska Institutet (KI) driver utvecklingen av kunskap om livet och verkar för en bättre hälsa för alla. Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Compliance & Data Office (CDO) är en enhet som hör till Avdelningen för forskarstöd (Research Support Office, RSO) inom Universitetsförvaltningen. CDO har som övergripande mål att stödja forskare i frågor kring datahantering och forskningsdokumentation samt regelefterlevnad (compliance) framförallt kopplat till krav från externa finansiärer men även klinisk forskning. Ett specifikt stöd som finns inom enheten är kopplat till forskningssamarbeten med USA där ett utvecklingsarbete nu pågår för att säkra stabila processer och ett utökat stöd till KI:s forskare som erhåller finansiering från USA.

Inom enheten samordnas därtill arbetet inom Research Data Office (RDO) som i första hand bistår KI:s forskargrupper med utbildning och information gällande forskningsdokumentation och hantering av forskningsdata. Enheten är också systemägare av system för bland annat forskningsdokumentation och datahantering.

Övriga enheter inom avdelningen är Grants Office (GO), Grants Management Office (GMO) och External Engagement Office (EEO). GO stödjer forskare primärt med rådgivning och support vid interna och externa bidragsansökningar, samt har information om aktuella forsknings- och resebidrag. GMO bistår med stöd kring finansiell rapportering avseende externfinansierade projekt; främst EU och SIDA. EEO stödjer forskare i att upprätta och förvalta partnerskap med industrin och andra externa aktörer.

Din roll

Du kommer att arbeta främst självständigt under eget ansvar men också som en del i team på CDO, och i samarbete med ansvariga forskare, institutioner, kollegor på RSO och andra delar av universitetsförvaltningen som till exempel Juridiska avdelningen. Arbetsuppgifterna fördelas i första hand på nedanstående, men även andra arbetsuppgifter relaterade till externt finansierade projekt kan bli aktuella.

 • Rådgivning och stöd kring compliance (regelefterlevnad) – både vid ansökan såväl som efter beviljat projekt. Fokus ligger på amerikanska finansiärer och kan till exempel handla om ”financial conflict of interest” (FCOI), ”institutional review board” (IRB) och datadelning.
 • Kvalitetssäkring och samordning avseende de krav på regelefterlevnad som ställs från externa bidragsgivare samt granskning/kontroll av de avtal som hanteras på enheten i nära samarbete med KI:s jurister. Ingår även handläggning av vissa avtal relaterade till externt finansierade forskningsprojekt som till exempel subaward agreement och dataavtal.
 • Genomföra informations- och utbildningsinsatser, workshops ute på KI:s institutioner i samband med centralt ordnade kurser eller webbkurser, samt vid behov uppdatera information på hemsidor och andra informationskanaler.
 • Utveckling och förbättring av processer och styrdokument.

Vem är du?

 • Du skall ha relevant akademisk examen.
 • Du har erfarenhet av att ha jobbat med forskningsavtal, och gärna relaterat stöd och generell avtalshantering. Du får gärna ha en bakgrund inom juridik.
 • Du bör ha god insikt i den akademiska forskningens villkor och ha erfarenhet av handläggning, gärna från universitetsvärlden.
 • Du bör ha erfarenhet från medicinsk forskning och etik, samt hantering av känsliga personuppgifter.
 • Du får gärna ha erfarenhet av att ha jobbat med amerikanska finansiärer.
 • Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.
 • Du har dokumenterad vana att hålla föredrag och genomföra olika typer av utbildningsinsatser.
 • Du är van att jobba självständigt och driva arbetet framåt på egen hand.
 • Du är van användare av hela Officepaketet samt gärna Drupal.
 • Du är van att hantera deadlines och snabba kast.

Vi lägger stort vikt vid personliga egenskaper, personen vi söker skall:

 • Vara utåtriktad med hög social kompetens och samarbetsförmåga och aktivt vilja bidra till goda relationer med kollegor och kunder.
 • Vara serviceinriktad och prestigelös.
 • Vara strukturerad, systematisk och noggrann med god prioriteringsförmåga. Vara stresstålig och trivas med ett tidvis högt arbetstempo.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1305/2023
Kontakt
 • Cecilia Martinsson Björkdahl, enhetschef, cecilia.bjorkdahl@ki.se
Facklig företrädare
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-14

Tillbaka till lediga jobb