Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Enheten för obstetrik och gynekologi vid CLINTEC, Karolinska Institutet bedriver banbrytande klinisk och translationell forskning inom obstetrik, gynekologi och reproduktionsmedicin. Professor Ganesh Acharyas forskargrupp har fokus på klinisk och translationell forskning inom området feto-maternell medicin, fostrets kardiovaskulära fysiologi och placentabiologi. Vi använder både experimentella djurmodeller och kliniska data för att förstå fostrets fysiologi, intrauterin utveckling och undersöker mekanismer förknippade med graviditetskomplikationer och negativa perinatala utfall. Vi är intresserade av att utveckla och testa nya idéer för att förbättra diagnosen av fostersjukdomar och framgång vid intrauterina behandlingar, förhindra negativa graviditetsresultat och förbättra långsiktig hälsa hos mödrar och deras barn.

Din roll

Som postdoktor i denna roll kommer du att vara involverad i forskning dedikerad till att förbättra  förståelsen av fostrets hjärtfunktion med hjälp av experimentell forskning i en stor djurmodell samt analysera mänskliga fosterekokardiografiska bilder med hjälp av den senaste tekniken såsom vävnad Dopplera, speckle tracking och maskininlärning.

I denna roll kommer du att arbeta med kollegor inom forskargruppen och samarbeta med andra forskargrupper både nationellt och internationellt. Du kommer att delta i teamets forskningsaktiviteter genom att planera och bedriva forskning samt skriva forskningsförslag för anslagsansökningar. Du kommer att generera ny data, skriva och publicera originalforskningsartiklar, recensioner och rapporter i högeffektiva vetenskapliga tidskrifter och kommunicera och sprida forskningsresultat via andra vetenskapliga medier och kommunikationskanaler inklusive presentationer på konferenser. Du kommer också att hålla relevanta föreläsningar för studenter, akademiska kamrater och allmänheten.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Eftersom denna tjänst kommer att kräva att du utför kliniska undersökningar och ultraljudsundersökningar av gravida kvinnor, måste du ha en medicinsk examen (MD eller motsvarande) och ha en licens (legitimation) för att praktisera som läkare i Sverige.

Vidare för att anställas som postdoktor bör du ha vetenskaplig kompetens relevant för forskningsområdet och betydande erfarenhet och kompetens inom ett eller flera av följande områden:

 • Ultraljudsundersökning av fostret inklusive Dopplersonografi
 • Fetal ekokardiografi
 • Ultraljudsbildanalys

Tidigare forskningserfarenhet av arbete med stora djurexperimentella modeller och förtrogenhet med maskininlärning är meriterande men inte obligatoriskt.

Arbetsspråket är svenska och engelska och du som sökande förväntas ha flytande kunskap i svenska i tal och skrift samt behärska engelska i både tal och skrift. Ett genuint intresse för forskning, god samarbets- och kommunikationsförmåga, förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar samt att arbeta i team är viktigt för denna tjänst.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Enheten för obstetrik och gynekologi 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)
 • Legitimation för att arbeta som läkare i Sverige

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2023
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1155/2023
Kontakt
 • Ganesh Acharya, 0704381591
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
 • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb