Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

På Avdelningen för försäkringsmedicin, Institutionen för klinisk neurovetenskap, bedrivs forskning och undervisning om olika aspekter av sjukfrånvaro, hälsa, arbete och livssituation. Det övergripande syftet med forskargruppen MENTE är att sammanföra forskning rörande psykiatrisk epidemiologi, farmakoepidemiologi och försäkringsmedicin när det gäller studier relaterade till etiologi, behandling och prognos beträffande psykiska sjukdomar och suicidalt beteende. Vi erbjuder en engagerande forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning.

Din roll

Vi söker en forskningsassistent som kommer att arbeta i flera forskningsprojekt inom forskargruppen, med fokus på psykiatrisk epidemiologi, farmakoepidemiologi och migrationsforskning. I anställningen ingår att delta i och under handledning planera och genomföra projekt inom dessa områden. Arbetet innebär i huvudsak statistiska analyser av datamaterial, datamanagement och manusskrivande. Arbetet sker i nära samarbete med projektledare och övriga projektdeltagare.

Vem är du?

Vi söker en forskningsassistent som har avlagt masterexamen. Erfarenhet av arbete med stora databaser, registerdata samt analyser i till exempel STATA, SAS, SPSS eller R är meriterande. Särskilt meriterande är erfarenhet av arbete med forskning inom psykiatrisk epidemiologi och/ eller farmakoepidemiologi. Mycket goda kunskaper i engelska samt svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten. Sökande ska visa på en hög grad av noggrannhet, initiativförmåga samt självständighet. Arbetet innebär nära samarbete med andra, varför god samarbetsförmåga är av stor vikt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap 
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i 


Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 mars 2023. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1142/2023
Kontakt
  • Ellenor Mittendorfer-Rutz, Avdelningschef, ellenor.mittendorfer-rutz@ki.se
  • Lisa Rister, HR-partner, 08-52483287,lisa.rister@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, 08-52484080
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb