Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Detta är en spännande möjlighet att delta i ett nytt tvärvetenskapligt neurovetenskapligt projekt där variabilitet undersöks i hjärnans signalers och snabb plasticitet hos både människor och zebrafiskar med hjälp av olika data och metoder (t.ex. magnetresonanstomografi av människor, och kalciumavbildning och elektrofysiologi av zebrafisk). Projektet är en del av ett nyligen beviljat Karolinska Institutet Research Incubator (KIRI)-projekt och ansökningar välkomnas nu för en gemensam postdoktor i Månsson Lab (Institutionen för klinisk neurovetenskap) och Ampatzis Lab (Institutionen för neurovetenskap).

Månsson Lab, lett av Dr Kristoffer Månsson, undersöker psykiatriska och icke-kliniska populationer med målet att klarlägga rollen för variationer i neurala aktivitet som prognostisk faktor för psykiatrisk behandlingsresultat. Ampatzis Lab, lett av Dr Konstantinos Ampatzis, fokuserar på anpassningsmekanismer som uppstår i det centrala nervsystemet som svar på fysiologiska och patofysiologiska stimuli.

Din roll

Vi söker en högt motiverad, kunnig och erfaren postdoktor som ska förena vetenskap i både grundläggande djurforskning och klinisk neurovetenskap hos människa. Du kommer att ansvara för att analysera hjärndata som förvärvas med metoder som magnetresonanstomografi (MRI), magnetoencefalografi (MEG), epigenom-omfattande DNA-metylering, kalciumavbildning och immunofluorescensavbildning.

Ditt arbete kommer främst att fokusera på beräknings- och statistiska analyser. Månsson och Ampatzis Lab använder olika metoder och verktyg och det är därför möjligt att anpassa dina ansvarsområden efter din bakgrund och expertis. Som postdoktor vill vi att du ska trivas, ha roligt på jobbet och kunna fortsätta utveckla en framgångsrik meritlista för en framtid inom akademin. Din huvudanställning kommer att ligga i Månssons Lab men du kommer att vara en viktig medlem i båda teamen.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker en motiverad, drivande och entusiastisk person som delar vårt intresse för tvärvetenskaplig forskning och är redo att utforska nya vägar inom vetenskapen. För att vara aktuell ser vi att du har ett samarbetande tillvägagångssätt till vetenskapen, en hög grad av självständighet, men också förmågan att kunna arbeta effektivt i ett tvärvetenskapligt team. Vi värderar en postdoktor som bidrar till en god social miljö i våra respektive laboratorier.

Sökande ska ha stark expertis inom beräkningar och dataanalys (t.ex. statistik, matematik, artificiell intelligens, maskininlärning). Kandidater med tidigare erfarenhet av beräkningsmässig avbildningsanalys och/eller bioinformatik kommer att prioriteras. Kandidaten ska ha dokumenterad erfarenhet av kodning/programmeringsspråk (t.ex. MATLAB, python, bash scripting, R). Erfarenhet av multivariat statistisk metodik och maskininlärning är betydande fördelar. Erfarenhet av mänsklig avbildning och kalciumavbildning är inte nödvändigt men anses vara meriterande. Flytande engelska i tal och skrift är ett krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Karolinska Institutet Reserach Incubator (KIRI)

 



Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30e mars 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-962/2023
Kontakt
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
  • Kristoffer N T Månsson, Docent/Associate Professor, 0705803267
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb