Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vid avdelningen Neuro fokuserar vi på neurologiska sjukdomar och skador i hjärna och ryggmärg. Vi arbetar för att bättre kunna förstå orsakerna till nervsystemets sjukdomar med sikte på ny och bättre behandling av exempelvis multipel skleros, stroke, hjärntumörer, epilepsi och Parkinsons sjukdom. Vi bedriver både forskning och undervisning i nära samarbete med klinikerna.

Ämnesbeskrivning

Ansökningar välkomnas till en position som forskningsspecialist i Huntingtons sjukdom (HD) vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, avdelningen Neuro, Karolinska Institutet. Positionen har en inriktning mot molekylär neurogenetik och forskningen syftar till att kartlägga genetiska faktorer i den neurodegenerativa sjukdomen Huntingtons sjukdom. Denna position syftar till att identifiera helt nya genetiska faktorer och molekylära mekanismer som påverkar sjukdomsförloppet i Huntington patienter. Detta kan möjliggöra utveckling av nya terapier.

Positionen är idealisk för en person med intresse för en framtida karriär inom genetiska och molekylära mekanismer som bidrar till neurodegenerativa sjukdomar.

Din roll

Den framgångsrika kandidaten kommer huvudsakligen att leda, utföra och koordinera ett forskningsprojekt som använder helgenomsekvensering för att identifiera genetiska varianter som påverkar sjukdomsförloppet i Huntington patienter. Kandidaten förväntas leda utvecklingen av ett nytt analyssystem för att identifiera genetiska varianter med målsättningen att validera dessa funktionellt i lämpliga modeller. Kandidaten förväntas handha forskningsprojektet som inbegriper komplex bioinformatik och sekvensanalys på kollaborativ och individuell basis.

Kandidaten förväntas även bedriva undervisning inom Huntingtons sjukdom samt bedriva handledning av doktorander och/eller post docs inom ämnet.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Den sökande ska även ha uppvisat god vetenskaplig självständighet där de egna insatserna har varit betydelsefulla och en forskningsplan av god kvalitet med tydlig framtidspotential.

Den sökande ska ha en omfattande vetenskaplig kompetens inom områdena genetiska studier respektive Huntingtons sjukdom.

Den sökande ska vara flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Bedömningsgrunder

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av storskaliga helgenomsekvenseringsprojekt.
  • Expertis inom molekylärbiologi, statistisk analys samt bioinformatik

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Läs mer om institutionen för klinisk neurovetenskap här

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 november 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4956/2021
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, 08-524 832 82, vendela.breeze@ki.se
  • Daniel Lundqvist, Avdelningschef, daniel.lundqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
Publicerat 2021-11-12
Sista ansökningsdag 2021-11-25

Tillbaka till lediga jobb