Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 497 miljoner år 2019, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Aging Research Center (ARC), en sektion inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en multidisciplinär forskningsmiljö med tre enheter (medicin, psykologi och socialgerontologi). Centret har omkring 75 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Din roll

Tjänsten som postdoktor ligger inom ramen för projektet ”Långsiktiga hälsoeffekter av ett förlängt arbetsliv” Inom projektet studeras effekten på hälsa och ojämlikheten i hälsa i hög ålder av att höja den lägre och den högre pensionsåldern. Möjligheten att förlänga arbetslivet är dock olika för socioekonomiska grupper och för kvinnor och män, eftersom den hänger samman med bl.a. tillgången till god hälsa och goda arbetsvillkor. Projektet syftar till att ge svar på vilka kort- och långsiktiga effekter pensionsåldern har för hälsan sent i livet och hur hälsoskillnaderna vid 80 års ålder påverkas av en höjd pensionsålder?

Postdoktorn kommer att medverka i planeringen och utförandet av forskningsstudier inom ramen för ovanstående projekt, vilket bland annat omfattar litteraturgenomgång, databehandling, och dataanalys. Framställning av vetenskapliga artiklar för publicering i referentgranskade vetenskapliga tidskrifter kommer att vara en central aktivitet. Hen kommer också att vara involverad i undervisning både grund- och avancerad nivå, spridning av resultat och att söka forskningsanslag. Anställningen innefattar även stöd i nationella och internationella samarbeten och projekt.

Det här är en tidsbegränsad anställning på heltid i två år.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Den sökande skall:

 • ha doktorsexamen (eller motsvarande vetenskaplig kompetens) i medicinsk vetenskap, epidemiologi, folkhälsovetenskap, sociologi eller liknande område.
 • ha bedrivit vetenskaplig forskning, ha dokumenterad vetenskaplig publicering i referentgranskade internationella vetenskapliga tidskrifter, inom socialgerontologi, sociologi, folkhälsovetenskap eller relaterade områden.
 • kunna extrahera, hantera och analysera stora datamaterial.
 • ha dokumenterad skicklighet i användning av statistikprogram såsom Stata, SAS eller R.
 • ha goda kunskaper i engelska och svenska, både muntligt och skriftligt.

Meriterande är:

 • Dokumenterad erfarenhet av kvasiexperimentella statistiska metoder
 • Kunskap om det svenska pensionssystemet
 • Vetenskapliga publiceringar relaterade till projektets ämne

Utöver detta ska den sökande kunna arbeta självständigt och tvärvetenskapligt, ta egna initiativ och ha utmärkt samarbetsförmåga. Sökande måste även ha utmärkta kommunikativa och organisatoriska förmågor. Vid bedömning av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna


Din karriär fortsätter här

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2507/2021
Kontakt
 • Carin Lennartsson, carin.lennartsson@ki.se
 • Johan Fritzell, johan.fritzell@ki.se
 • Amanda Nyberg, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
 • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
Publicerat 2021-05-31
Sista ansökningsdag 2021-06-14

Takaisin avoimiin työpaikkoihin