Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 497 miljoner år 2019, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Aging Research Center (ARC), en sektion inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en multidisciplinär forskningsmiljö med tre enheter (medicin, psykologi och socialgerontologi). Centret har omkring 75 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Din roll

Den valda kandidaten kommer att arbeta med geriatrisk epidemiologi, med tonvikt på att undersöka metaboliska störningar i kognitiv och fysisk funktion hos äldre vuxna. Det dagliga arbetet kommer att omfatta datarengöring, dataanalyser samt hantering av olika data i samarbete med andra databashanterare. Utöver detta förväntas du hjälpa yngre studenter med statistiskanalys och resultattolkning.

Anställningen är en visstidsanställning på två månader.

Vem är du?

Vi letar efter dig som är mycket kollegial och kan arbeta bra i ett tvärvetenskapligt team samt har förmågan att arbeta självständigt. Den sökande måste också ha god organisatorisk färdighet, vara uppmärksam på detaljer och inneha analytiska färdigheter. Kandidaten förväntas (1) ha en doktorsexamen i medicinsk vetenskap; (2) ha erfarenhet av att arbeta med epidemiologiska data inom området geriatrisk epidemiologi; (3) ha erfarenhet av databashantering och datahantering med Stata eller annan statistisk programvara; (4) uppvisa god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska.

Bedömningsgrunder

Vid bedömning av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet. Dessutom läggs stor vikt vid samarbetsförmåga, förmåga att arbeta självständigt och personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

Aging Research Center

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Välkommen med din ansökan senast den 2021-05-14.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2164/2021
Kontakt
  • Amanda Nyberg, HR-partner, 08-52486812
  • Weili Xu, Researcher, 08-6905896
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
Publicerat 2021-04-30
Sista ansökningsdag 2021-05-14

Takaisin avoimiin työpaikkoihin