Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 497 miljoner år 2019, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Aging Research Center (ARC), en sektion inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en multidisciplinär forskningsmiljö med tre enheter (medicin, psykologi och socialgerontologi). Centret har omkring 75 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Din roll
En stor del av den vetenskapliga aktiviteten på ARC bygger på den pågående populationsbaserade Swedish National Study on Aging and Care-Kungsholmen (SNAC-K), som innefattar personer 60 år eller äldre som följs upp med jämna mellanrum. Protokollet inkluderar omfattande undersökningar med avseende på sociala, medicinska biologiska och genetiska faktorer, samt ett brett kognitivt testbatteri. Mer information är tillgänglig på http://www.snac-k.se/.

Den aktuella postdoc tjänsten kommer att fokusera på prediktorer och utvecklingsmönster för åldersrelaterad kognitiv nedgång. En viktig aspekt kommer att vara att undersöka prediktorer för luktnedgång i åldrandet, samt luktnedsättning som prediktor för framtida kognitiv nedsättning, genom användandet av de återkommande luktmätningarna i SNAC-K. Under anställningsperioden kommer kandidaten att planera, analysera, strukturera och rapportera resultat från projektet.

Det här är en tidsbegränsad anställning på upp till två år.

Vem är du?
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Kunskap inom områdena kognitivt åldrande och luktkognition är ett krav för denna anställning. Tidigare erfarenhet av longitudinella populationsbaserade databaser och datamodellering är också en fördel. Utmärkt samarbets-, kommunikations- och skriv- förmåga behövs för denna tjänst. Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett absolut krav för tjänsten. Självständighet och stark motivation förväntas under hela projektet.

Bedömningsgrunder
Vid bedömning av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

 

ARC - Erika Jonsson Laukka forskargrupp

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2021-04-02.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt ök
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1432/2021
Kontakt
  • Erika Jonsson Laukka, erika.jonsson.laukka@ki.se
  • Amanda Nyberg, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
Publicerat 2021-03-19
Sista ansökningsdag 2021-04-02

Takaisin avoimiin työpaikkoihin