Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

The Centre for Eating Disorders Innovation (CEDI) på MEB grundades av professor Cynthia Bulik i Vetenskapsrådets regi. Vid CEDI strävar vi efter att tillämpa nya metoder och tekniker för att klarlägga de bakomliggande orsakerna till ätstörningar. Vårt mål är att tillämpa resultaten från studier av genetiska, biologiska och miljömässiga risker för att kunna förbättra och individanpassa upptäckt, förebyggande och behandling av ätstörningar.

Din roll

Detta forskningsprojekt syftar till att få en heltäckande förståelse för genetiska och miljömässiga faktorer som bidrar till risk, utveckling, vidmakthållande och återhämtning från ätstörningar och födorelaterade syndrom. Projektet fokuserar specifikt på att förstå genetiska och miljömässiga faktorer som bidrar till utveckling och vidmakthållande av undvikande, restriktiv ätstörning (ARFID).

Det är önskvärt men inte ett krav att sökande som anställs som postdoktor ska ha avslutat sina doktorandstudier under de senaste sju åren.

Detta är en position på 2 år med möjlighet till förlängning. Frågor angående rollen, vänligen kontakta Cynthia Bulik. Kontaktinformation finns nedan.

Vem är du?

Sökande bör ha en doktorsexamen i psykologi, genetik, nutrition eller relaterade discipliner. Erfarenhet av att arbeta med svenska befolkningsregister och att analysera data från tvillingstudier är viktigt. Sökande bör behärska R, Mx och SAS. Erfarenhet av att samordna stora studier är också önskvärt eftersom nya data kommer att samlas in som en del av projektet. Sökanden kommer också att ha möjlighet att delta i andra forskningsprojekt som pågår vid CEDI relaterade till ätstörningar.

Sökande ska ha stark social kompetens och kommunikativa färdigheter, förmåga att arbeta självständigt samt ha erfarenhet av en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Flytande engelska är ett krav.

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-620/2021
Kontakt
  • Cynthia Bulik, cynthia.bulik@ki.se
  • Sofia Anderberg, sofia.anderberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2021-02-05
Sista ansökningsdag 2021-02-19

Tillbaka till lediga jobb