Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för mikrobiologi, tumör-och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet i Solna bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har ca 230anställda och ca 140 övriga forskare knutna till institutionen. Våra nyckelord är tvärvetenskaplighet, kliniskt förankrad grundforskning samt nationellt och internationellt samarbete.

Vi söker nu en postdoktor till forskargruppen för Marie Arsenian-Henriksson.

Din roll

I rollen som postdoc förväntas du bidra med ny kunskap och leda högkvalitativa forskningsprojekt från design och prestanda till publicering. Projekten kommer genomföras i samarbete med projektgruppen och andra gruppmedlemmar. I rollen som postdoktor kommer du arbeta med och använda modeller av mänsklig cancer såsom patienthärledda tumörceller, inducerade pluripotenta stamceller (iPSC), PDX (patienthärledda xenotransplantat) och musmodeller av cancer för läkemedelsutveckling. Projekten är tvärvetenskapliga. Nätverksinteraktioner med kliniska och biotekniska discipliner är önskvärda.

Vem är du?

Kvalificerad att vara anställd som postdoktor är en som har doktorerat eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Sökande som inte har avslutat en doktorsexamen i slutet av ansökningsperioden kan också ansöka, förutsatt att alla krav för en avslutad examen är uppfyllda före den (avsedda) anställningsdagen. Detta måste underbyggas av den sökandes huvudhandledare, direktör eller motsvarande.

Vi letar efter en mycket motiverad och erfaren kandidat med goda resultat och 2-3 års erfarenhet som postdoc. En doktorsexamen i medicin, eller cell- och molekylärbiologi, och forskningserfarenhet vid andra nationella eller internationella universitet och / eller forskningscentra. Du som söker förväntas ha en stark drivkraft för att bedriva experimentell forskning och en ambitiös och innovativ attityd. För rollen krävs stark erfarenhet av maligniteter hos barn eller vuxna och experimentella modeller för human cancer för läkemedelsutveckling.

Tidigare erfarenhet av handledning av studenter på kandidat, masternivå och / eller doktorander är en förutsättning. Förmågan att prata och skriva engelska flytande är väsentlig. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och forskningsexpertis vid bedömning av de sökande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2020-10-11

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3967/2020
Kontakt
  • Marie Arsenian Henriksson, marie.arsenian.henriksson@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Gunnel Brolin, OFR, gunnel.brolin@ki.se
  • SACO, saco@ki.se
Publicerat 2020-09-28
Sista ansökningsdag 2020-11-27

Takaisin avoimiin työpaikkoihin