Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?
Bli del av ett spännande samspel mellan forskning och klinik! Nu finns möjligheten att kombinera en koordinerande roll med kliniskt arbete inom spjutspetsforskning. Vi söker en medarbetare för en 2 års projektanställning som forskningssjuksköterska för att koordinera rekryteringen av forskningspersoner till pågående studier och kommande kliniska prövningar vid ärftlig demenssjukdom.

Sektion
Sektionen för neurogeriatrik består av 16 forskargrupper och c:a 90 anställda.
Forskargruppen, som leds av Professor Caroline Graff,  bedriver translationella genetiska och kliniska studier av ärftliga demenssjukdomar. Gruppen består av ca 12 personer (doktorander, läkare, postdocs, labmanagers, koordinatorer) och har nära samarbete med Mottagning för Ärftliga demenssjukdomar, Tema Åldrande, Karolinska Universitetssjukhuset, samt medverkar i nationella och internationella forskningskonsortier.
Vi leder ett stort nationellt, tvärvetenskapligt forskarnätverk för att öka förståelsen för frontallobsdemens (FTD) inom Swedish FTD Initiative. Syftet med studien är att förstå sjukdomsmekanismerna bakom FTD, förbättra diagnostiken samt bidra till preventiva och botande behandlingar. 

Din roll
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att koordinera rekryteringen av forskningspersoner som kan inkluderas i forskningsprojekt och kliniska prövningar. Detta innefattar att ta kontakt med patienter och/eller anhöriga för att beskriva forskningsprojektet och vad det innebär att delta i forskningen. Det omfattar även att samla in journaluppgifter och prover på forskningsdeltagarna vilket kräver resor hem till patienten för provtagning och ibland till vårdgivare för inhämtande av kliniska data.

I din roll som nationell samordnare för forskningspersoners medverkan i Swedish FTD initiative kommer du att nätverka med både forskare och kliniskt verksamma vid landets samtliga minneskliniker för att underlätta för deras patienter att medverka i forskningen och för att registrera och följa upp antalet forskningspersoner. I huvudsak kommer du att röra dig i Storstockholm, men längre resor med och utan övernattning inom landet förekommer. Till det praktiska arbetet tillkommer administrativa uppgifter för provinsamling, inhämtande av samtycken och registrering i databas.

En del av arbetet omfattar överföring och kvalitetskontroll av data från en befintlig databas till en nyetablerad databas. I viss mån kan du komma att ha kontakt med andra forskningskoordinatorer utomlands, och i samband med detta koordinera överföring av kliniska data (MRI-filer, journaluppgifter mm) med våra samarbetspartners.
Slutligen planerar vi att starta nya kliniska prövningar (Fas2-3) och du kommer att vara en nyckelperson både för rekrytering av forskningspersoner och även för att förbereda det administrativa inför igångsättandet samt delta i det administrativa arbetet under prövningarnas gång.

Vem är du?
Vi söker dig som är lösningsorienterad, har ett intresse och sinne för samverkan, patientkontakt och att vara spindeln i nätet. Du finner glädje i ett systematiskt arbetssätt och att vara noggrann. Du ska vara serviceinriktad både i kontakter utanför gruppen och inom gruppen. Du ska tillsammans med medarbetare i gruppen samarbeta för att projekt löper enligt plan genom att ansvara för kontakten med forskningspersoner inom projekten. Du bör också ha ett intresse för att driva kvalitetsförbättringar av provhantering och databasregistrering.

I ditt arbete är du organiserad, noggrann, kvalitetstänkande och ansvarskännande, med mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är självständig och har samtidigt god samarbetsförmåga. Vi värdesätter att du tycker om att lösa problem och är flexibel då befattningen är en nyckelroll inom gruppens samtliga projekt.

Du ska vara legitimerad sjuksköterska. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete som forskningssjuksköterska eller motsvarande och ha en vana av provtagning. Du ska även ha en vana att arbeta i officepaketet, digitalt journalsystem och erfarenhet av databaser. Det är meriterande om du redan har GCP-utbildning och erfarenhet av kliniska prövningar.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du har ett eget driv och engagemang för patienter och närståendes möjligheter att medverka i forskning.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: BioClinicum, Solna 

https://ki.se/en/nvs/caroline-graff-group
https://ki.se/nvs/portratt-av-professor-caroline-graff

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2019.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork. Intervjuer kommer att ske löpande och kan påbörjas innan ansökningstidens slut.
Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.
Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5031/2019
Kontakt
  • Caroline Graff, Professor, 0733 839399
  • Ulla Cronfalk-Hernlund, Administrativ chef, 08 524 868 18
  • Maria Staiger, Personalhandläggare, 08 524 837 79
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-10-10
Sista ansökningsdag 2019-10-31

Tillbaka till lediga jobb