Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. En del av vår forskning är inriktad mot neurodegenerativa sjukdomar, bland annat demenssjukdomar. Studier av demens och Alzheimers sjukdom bedrivs bland annat i forskargruppen Nordic Brain Network (NBN).

Projekt

Arbetet sker inom ramen för flera större forskningsprojekt i forskargruppen NBN, som leds av Professor Miia Kivipelto. Medlemmarna i NBN finns primärt i Sverige och Finland. Projekten bedrivs främst vid Karolinska Universitetssjukhusets Minnesmottagning i Solna och vid Stockholms sjukhem, bland annat ett internationellt projket MIND-AD, en multimodal livsstilsintervention för personer med prodromal Alzheimers sjukdom. I flera av de multidisciplinära projekten studerar forskningsgruppen livsstilsinterventioners inverkan på hjärnhälsa. Tjänsten är en visstidsanställning på 6 månader, heltid 100 % och är främst placerad i Solna.

Din roll

Arbetet innebär att tillsammans med projektansvarig administrera och samordna flera projekt inom området livsstil och hjärnhälsa. Livsstilsinterventioner inkluderar bland annat variabler om kognition, kost, träning, social stimulans, vaskulära/metabola risker och psykosociala faktorer som stress, sömn, depression och vardagsaktiviteter. I arbetsuppgifterna ingår att mata in data i olika statistikprogram från minnesklinikens sammanställningar och tester från psykologiavdelningen, samt stora mängder data från frågeformulär i olika studier.
Forskningsassistenten kommer också att hjälpa till med litteraturöversikt, samla data och utföra statistiska analyser. I arbetsuppgifterna ingår även kontakter med forskningsdeltagare, samt att sköta administrativa och logistiska frågor, exempelvis planera möten och workshops, boka lokaler och kalla studiedeltagare. Arbetsuppgifterna kan anpassas individuellt beroende på den sökandes kompetens.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad dietist och har tidigare erfarenhet av projektadministration och vana vid digitalt arbete. Arbetet kräver flytande språkkunskaper i engelska och svenska, eftersom patientjournaler och neuropsykologi data är skrivna på svenska, men rapportering av resultat sker på engelska.
En förutsättning för arbetet är att du har god samarbetsförmåga, är självständig och har ett flexibelt förhållningssätt. Magisterexamen inom nutrition eller annan vetenskaplig kompetens och/eller erfarenhet av att arbeta tillsammans med personer med kognitiva problem är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22 oktober 2019.
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4899/2019
Kontakt
  • Charlotta Thunborg , Forskningskoordinataor, charlotta.thunborg@ki.se 0720170198
  • Miia Kivipelto, Professor , miia.kivipelto@ki.se, 08-585 801 36
  • Maria Axelsson, personalhandläggare , maria.axelsson.1@ki.se, 08-524 88296
Publicerat 2019-09-27
Sista ansökningsdag 2019-10-22

Takaisin avoimiin työpaikkoihin