Karolinska Institutet, NVS

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 490 miljoner år 2018, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Anställningen är knuten till Sektionen för Neurogeriatrik som består av sammanlagt cirka 80 medarbetare.
Forskargruppen är belägen vid Karolinska Institutet (KI), campus Flemingsberg, campus Solna och vid SLU i Uppsala. Vi är för närvarande fem doktorander, två tekniker, sex postdoktor, två biträdande professorer och två professorer. Vi har utvecklat den första biomimetiska spinnningsmetoden för produktion av syntetiska spindelfibrer. Vi har nyligen publicerat flera artiklar i högt rankade tidskrifter (Andersson et al., Nat Chem Biol. 2017; Kronqvist et al., Nat Commun. 2017; Rising & Johansson, Nat Chem Biol. 2015). Projektet genomförs med Sköld/Risling-laboratoriet vid Institutionen för Neurovetenskap, Biomedicum, KI, campus Solna. Vi söker nu en laboratorietekniker för en visstidsanställning ett år med möjlighet till förlängning.

Projekt och arbetsuppgifter
Spindlar spinner den starkaste kända fibern, och materialet tolereras väl vid implantation. Detta projekt syftar till att undersöka om våra syntetiska spindeltrådsproteiner kan fungera som matris (i form av coating och fibrer) för nervceller och i längden även för nervregeneration i djurmodeller. Vår grupp kan producera artificiella spindeltrådsproteiner i E. coli, rena dem och tillverka matriser. Den sökande kommer att utvärdera in vitro hur primära nervceller samt nervcellslinjer och även Schwann-celler växer på spindeltrådsprotein. Gruppen har tillgång till egen cellodlingsfacilitet, automatiserat cellanalysverktyg (CellIQ) liksom mikroskopieringsutrustning för konfokallasermikroskopi mm. Den sökande förväntas ha ett omfattande kunnande avseende cellodling och cellbiologisk utvärdering in vitro varför tidigare erfarenhet av kultur och analys av celler är ett krav. En bakgrund inom neurovetenskap premieras. Den sökanden förväntas tycka om praktiskt laborativt arbete och kunna självständigt generera och analysera data. Vi arbetar i samarbete med andra grupper och mycket tvärvetenskapligt, vilket kräver att sökanden ska vara oberoende, kreativ, ha en positiv attityd och vara samarbetsvillig. Sökanden förväntas arbeta på båda KI-campus.

Kvalifikationer
Den sökande skall en bakgrund som laboratorietekniker med BMA-examen eller annan jämförbar examen. Yrkeserfarenhet efter examen premieras. Den framgångsrika kandidaten förväntas ha en stark drivkraft att bedriva forskning, vara organiserad och strukturerad och ha en ambitiös och innovativ attityd. Projektet är tvärvetenskapligt och bedrivs i samarbete med flera forskargrupper, goda samarbetsförmågor är därför nödvändiga. Tidigare dokumenterad praktisk erfarenhet av cellodling och analys av celler eller vävnader krävs. Erfarenhet av molekylärbiologi och automatiserade cellanalyser är meriterande. Vikt kommer att läggas på personliga färdigheter i utvärderingsprocessen.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3963/2019
Kontakt
  • Anna Rising, Forskare, +46 (0)70-410 69 97, anna.rising@ki.se
  • Ulla Cronfalk-Hernlund, Administrativ chef,, +46 (0)8-524 868 18, ulla.cronfalk-hernlund@ki.se
  • Maria Staiger, Personalhandläggare,, +46 (0)8-524 837 79, maria.staiger@ki.se
Publicerat 2019-07-16
Sista ansökningsdag 2019-08-13

Takaisin avoimiin työpaikkoihin