Karolinska Institutet, Karolinska Institutets Universitetsbibliotek

Karolinska Institutets universitetsbibliotek (KIB) är Nordens största medicinska bibliotek.
Biblioteket servar i första hand KIs ca 10 000 studenter, doktorander och forskare, men är också ett allmänt offentligt bibliotek.
KIB består av ett bibliotek med två enheter, ett i Solna och ett i Flemingsberg, med totalt 100 anställda och en årlig omsättning på ca 155 mkr.

Beskrivning

Ett av universitetsbibliotekets uppdrag är att ge stöd till vetenskaplig kommunikation. En del av detta stöd utgörs av språkverkstaden som är öppen för samtliga KI-studenter och -doktorander och som fungerar enligt devisen ”hjälp till självhjälp”. Språkverkstaden har i uppdrag att ge studenter och doktorander stöd i det akademiska skrivandet på svenska och engelska, eftersom KI vill öka forskningsanknytningen i utbildningarna och höja kvaliteten på studenternas skriftliga arbeten.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla KI:s stöd till akademiskt skrivande och som vill ha utmanande och kreativa arbetsuppgifter. Vi ger dig goda möjligheter att utvecklas.

Idag bemannas språkverkstaden av två heltidstjänster i engelska och två i svenska/svenska 2. Den vikarie vi nu söker kommer att ersätta en av skrivpedagogerna i engelska och kommer att tillsammans med de andra bemanna språkverkstaden och erbjuda enskild handledning och undervisning inom ramen för KI:s program. Skrivpedagogerna i engelska arbetar i mycket stor utsträckning mot internationella program och undervisar dessutom på öppna workshoppar på masters- och forskarutbildningsnivå, samt på en kurs på forskarutbildningsnivå.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen i engelska. Du har också pedagogisk kompetens, gärna högskolepedagogisk sådan. Du har dokumenterad erfarenhet av undervisning och/eller handledning, helst på högskolenivå. Erfarenhet av undervisning i engelska som främmande språk och av distanslärande är meriterande.

KUNSKAP OCH INTRESSEN

Du har mycket god kunskap om vetenskaplig kommunikation, och egen erfarenhet av vetenskapligt skrivande är meriterande. Du kan kommunicera mycket väl på engelska i såväl tal som skrift. Du kan också kommunicera väl på svenska. Intresse för naturvetenskap/medicin är meriterande.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH FÖRMÅGOR

Du har god pedagogisk och språklig analytisk förmåga. Du är självgående, relationsskapande och empatisk samt har mycket god samarbetsförmåga. Du har kulturell medvetenhet, gott omdöme samt är lyhörd och prestigelös.

Villkor

Heltid (100 %) fr.o.m. 1 augusti 2019 t.o.m. 15 januari 2020 med eventuell möjlighet till förlängning (möjlighet till deltid kan diskuteras).

Tjänsten söks via rekryteringssystemet VARBI

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna / Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3282/2019
Kontakt
  • Petra Wallgren-Björk / petra.bjork@ki.se, 08-524 84 483
Facklig företrädare
  • Lotta Mathiesen ST / lotta.mathiesen@ki.se, 08-524 84 010
  • Henry Wölling, SEKO / henry.wolling@ki.se, 08-524 840 80
  • Lars Nordesjö, SACO / lars.nordesjö@ki.se, 08-524 84 155
Publicerat 2019-06-04
Sista ansökningsdag 2019-06-16

Takaisin avoimiin työpaikkoihin