Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning

Antagningsgruppen med nio medarbetare utför KI:s antagning till utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt bedömning av behörighet för antagning till utbildning på forskarnivå. Antagningsgruppen ingår i enheten för antagning, examen och disputation, som är en av sex enheter inom avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd. Totalt arbetar ca 75 personer på avdelningen.

Arbetsuppgifter

Karolinska Institutet har nyligen ändrat antagningsprocessen och förstärkt antagningsgruppens stöd till institutionernas arbete med rekrytering av blivande doktorander. KI:s utbildningar på forskarnivå och avancerad nivå är mycket starka internationella miljöer som attraherar många sökande från hela världen. Antagningsgruppens uppdrag är att stödja rekryteringsarbetet så att de allra bäst lämpade erbjuds plats som doktorander och studenter vid KI.

Som antagningshandläggare med internationellt fokus kommer du granska ansökningar till forskarutbildning och även till KI:s utbildningsprogram och kurser på grund- och avancerad nivå. Arbetet omfattar ärendehandläggning, administration, förberedelser, informationsarbete samt bedömning av akademiska och gymnasiala meriter från Sverige och andra länder. Ditt arbete kommer till stor del vara inriktat på bedömning av internationella akademiska meriter.

I arbetet ingår många interna och externa kontakter samt kommunikation med sökande per telefon och e-post. Rollen innebär ett stort ansvarstagande och självständigt arbete, vilket medför att det är viktigt att du är trygg i att fatta beslut. Du kommer att vara en del av en grupp som arbetar mycket tillsammans.

Eftersom en av våra antagningshandläggare kommer gå vidare till nya utmaningar söker vi nu en ny kollega till vår grupp.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som:

 • har en akademisk utbildning som vi bedömer som relevant för uppdraget
 • har erfarenhet från arbete i offentlig förvaltning, gärna från universitets- och högskolesektorn
 • har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande för tjänsten är om du:

 • har erfarenhet av antagningsarbete eller annan liknande myndighetsutövning
 • har erfarenhet av handläggande uppgifter med internationell inriktning
 • har erfarenhet av att bedöma utländska meriter
 • behärskar fler språk utöver svenska och engelska

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Du är noggrann och strukturerad, och gillar att få saker ur händerna. Du tycker om att sätta dig in i nya system och att arbeta processorienterat. Du arbetar i team, är kommunikativ och har flera kontaktytor inom organisationen vilket förutsätter att du har en mycket god samarbetsförmåga och har förmåga att skapa goda relationer. Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service eftersom vårt uppdrag till stor del innebär att stödja KI:s institutioner.

För att vara effektiv i rollen som antagningshandläggare behöver du vara en van användare av olika IT-verktyg, som till exempel Office-paketet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan!

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3164/2019
Kontakt
 • Christopher Sönnerbrandt, 08-524 863 35
Facklig företrädare
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2019-05-27
Sista ansökningsdag 2019-06-17

Takaisin avoimiin työpaikkoihin