Karolinska Institutet

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att klarlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMMs forskare är vetenskapliga rådgivare åt myndigheter och andra beslutsfattare samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Avdelning
Den aktuella tjänsten är placerad vid enheten för miljömedicinsk epidemiologi. Vid denna enhet genomförs forskning kring bland annat orsaker till astma och allergi samt hälsoeffekter av luftföroreningar, buller och grönstruktur i omgivningsmiljön. Flera av projektet har en translationell karaktär med inriktning på molekylär epidemiologi. Projekten bedrivs ofta i internationellt samarbete. Vid enheten arbetar vi också med miljömedicinsk hälsoriskbedömning.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en forskningsassistent till ett projekt om exponering för miljökemikalier och hälsa. Projektet genomförs inom ramen för en forskningsstudie där 4000 deltagare följts från födseln till vuxen ålder (www.ki.se/bamse). Arbetsuppgifterna innebär att förbereda data för statistiska analyser, utföra statistiska analyser och sammanställa resultaten i vetenskapliga rapporter. I arbetsuppgifterna ingår även viss administration. Anställningen är en visstidsanställning till och med 31 december 2019.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en kandidatexamen i biomedicin eller motsvarande kompetens. Erfarenhet av arbete med hälsoeffekter av miljökemikalier är meriterande, liksom erfarenhet av statistiska analyser och statistikprogrammet STATA. Utbildning inom toxikologi är meriterande. 

 Vi söker en entusiastisk medarbetare som uppskattar både att arbeta i team och självständigt. Andra personliga egenskaper som behövs för att lyckas i denna tjänst är  analytisk förmåga, noggrannhet, uthållighet och förmåga att arbeta strukturerat. Vidare är det ett krav att den sökande har goda kunskaper om de program som ingår i  Officepaketet liksom goda kunskaper i engelska och svenska både vad gäller tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2697/2019
Kontakt
  • Anna Bergström, Anna.Bergstrom@ki.se
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 070-173 85 75, biborka.bveress@ki.se
  • Anne Boström, SEKO, 08-524 875 79, anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2019-05-07
Sista ansökningsdag 2019-05-21

Takaisin avoimiin työpaikkoihin