Karolinska Institutet

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelningen
Den centrala IT-avdelningen, som är en del av Universitetsförvaltningen, består av ca 75 medarbetare fördelade på enheterna Infrastruktur, Service och Utveckling. Tjänsten som drifttekniker Linux är placerad hos Infrastrukturenheten som idag består av ca 25 medarbetare. Vi erbjuder en spännande, dynamisk och omväxlande arbetsmiljö med trevliga kollegor.

Ansvarsområden/arbetsuppgifter
Som driftstekniker kommer du att ingå i vår driftgrupp inom Infrastrukturenheten som bl.a. ansvarar för Karolinska Institutets centrala Linux- och Windowsmiljöer. Du kommer att arbeta proaktivt med att utveckla befintliga verktyg och metoder i en storskalig miljö samt reaktivt lösa incidenter. Här får du möjlighet att arbeta i en kreativ miljö tillsammans med kompetenta kollegor, där du genom ditt arbete bidrar med att stödja lärosätets kärnverksamhet inom forskning och utbildning.
Du kommer att hantera den dagliga driften och förvaltningen av centrala server- och applikationsmiljöer med inriktning på Open source och applikationsdrift i LAMP-miljö; Linux, Apache, MySQL och PHP.
Exempel på arbetsuppgifter:
-
Drift och managering av servermiljöer baserade på Red Hat
-
Drift av verksamhetskritiska system, t ex webb, identitetshantering och federering
-
Incidenthantering
- Övervakning av tjänster och applikationer
- Underhåll av infrastrukturella tjänster som t.ex. Puppet och versionshantering
- Livcykelhantering

Kvalifikationer/egenskaper
Du har flerårig erfarenhet som drifttekniker med aktuell kunskap inom Linuxvärlden, i synnerhet Red Hat. Du har en relevant utbildning eller förvärvat dina kunskaper genom flerårig arbetslivserfarenhet inom linuxområdet och det är meriterande om du har arbetat i en större organisation med en storskalig eller driftkritisk miljö. Du är van att arbeta med javabaserade applikationer, webbservrar och databaser samt att använda scriptning för automatisering. Det är meriterande om du har erfarenhet av ITIL och PM3 samt teknik som: SAML2, Drupal samt Wordpress.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du strukturerad, problemlösande och självgående. Du är nyfiken och har en vilja att utvecklas i din roll och har inga problem att ha kontakt med verksamheten. Anställningen kräver att du kan organisera ditt arbete och prioritera mellan olika uppgifter. Du ska dessutom vara initiativtagande och ta tag i problem och inte nöja dig med att reparera symptom. En viktig egenskap är också din förmåga att samarbeta med kollegor och att du ser det som självklart att ställa upp för dem när det behövs. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
God kommunikativ förmåga i svenska i tal och skrift är ett krav då det krävs i det dagliga arbetet. Vi ser det som en självklarhet att satsa såväl på dig och din kompetens över tid och att du ges möjlighet i att få utvecklas vidare i din yrkesroll.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Urval och intervjuer sker löpande vilket kan innebära att vi kan komma att kallas till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2596/2019
Kontakt
  • Mattias Nordström, mattias.nordstrom@ki.se, 08-524 868 88
  • Anders Bergqvist, anders.bergqvist@ki.se, 08-524 871 73
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-04-26
Sista ansökningsdag 2019-05-19

Takaisin avoimiin työpaikkoihin