Karolinska Institutet, Institutionen för medicin, Solna

Institutionen för medicin, Solna, är en av de största kliniska institutionerna vid Karolinska Institutet. Institutionen är uppdelad i avdelningar som i sin tur består av en eller flera forskargrupper. Verksamheten består av forskning, forskarutbildning och grundutbildning för blivande läkare och biomedicinare. Institutionen har tre profilområden: allergi, kardiovaskulär medicin och inflammatoriska sjukdomar.

Avdelning
Tjänsten är placerad på institutionens centrala administration som arbetar med personal, ekonomi och stödverksamhet till institutionens forskargrupper. Den centrala administrationen fungerar som ett stöd och servicefunktion till institutionens 12 avdelningar. Arbetsplatsen är belägen på Karolinska sjukhusets område.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en ekonom för arbetsuppgifter inom ekonomi vid institutionens centrala ekonomigrupp. Arbetet sker i nära samverkan med andra medarbetare på Institutionen för medicin, Solna. Arbetet består av löpande ekonomiska uppgifter vilket innebär en kombination av självständiga och rutinmässiga uppgifter som ställer krav på noggrannhet, planering och flexibilitet. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av:

- Kontraktshantering i avtalsreskontra
- Kundreskontra, fakturering, påminnelser och kalkyler
- Leverantörsreskontra
- Intäktsbokning
- Projektuppföljning och omföringar
- Ekonomiadministration
- Stöd till verksamheten i ekonomifrågor

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi helst med inriktning mot redovisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomisystemet Agresso/UBW. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel.

Som person behöver du vara noggrann och strukturerad. Kontaktytorna är många, och det är viktigt att du är serviceinriktad, flexibel och tycker om att samarbeta med andra. Då många av kontakterna är internationella är det viktigt att du kan uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet från högskolesektorn eller statlig förvaltning samt erfarenhet av EU-anslag är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökningsförfarande
Välkommen med din ansökan bestående av:
- CV
- Personligt brev

Intervjuer sker löpande.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4059/2018
Kontakt
  • Helena Berggren, Biträdande administrativ chef, 08-517 703 15
  • Helene Utterberg, Administrativ chef, 08-517 716 25
Facklig företrädare
  • Lars Ährlund-Richter, SACO, 08 - 5177 34 50
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2018-07-13
Sista ansökningsdag 2018-08-22

Takaisin avoimiin työpaikkoihin