Karolinska Institutet,

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Vi välkomnar ansökningar till en postdoktor-tjänst på heltid till Petter Gustavssons forskargrupp och Enheten för Motivation, Kompetens och Hälsa (https://ki.se/cns/petter-gustavssons-forskargrupp). Enhetens forskning handlar huvudsakligen om högskolestudenters psykiska hälsa och studievillkor samt om den nyutexaminerade högskolestudentens etablering och utveckling på arbetsmarknaden. Inom avdelningen bedrivs också forskning om psykosocial arbetsmiljö och dess inverkan på risker och kvalitet i arbete. Gruppen består idag av fyra seniora forskare, assistenter, doktorander samt magisterstudenter.

Arbetsuppgifter
Vi söker en postdoktor på heltid som kommer att arbeta i projekt om återgång till arbete efter en sjukskrivning pga stress-relaterad ohälsa. Du kommer att vara involverad i arbetet att utveckla en intervention anpassad för primärvård med syftet att underlätta återgång i arbete för personer med stressrelaterad ohälsa. Ytterligare uppgifter innebär utveckling och design av studier, samt sammanställning av resultat till vetenskapliga tidskrifter, konferenspresentationer, och på sikt implementering i faktisk klinisk verksamhet. Vidare kommer du att arbeta med administrativa uppgifter som ingår i forskningsprojekten, exempelvis forskningsdokumentation med KI-ELN, strategier för att använda metoder för öppna-data, arbete med etik- och anslagsansökningar, med mera. Du kommer att involveras i studentprojekt och ansvara för handledning av studenter, och handledning och samarbete med andra yrkeskategorier kring de aktuella projekten. Klinisk kompetens som leg. psykolog med inriktning på stressrehabilitering kommer att vara viktig för forskargruppen.

Kvalifikationer
Sökanden ska vara disputerad eller doktorand med disputation genomförd innan anställningen påbörjas 15 augusti (verifieras med kopia av godkänd disputationsansökan, se ansökningsförfarande). Sökanden ska vara legitimerad psykolog med inriktning KBT och klinisk erfarenhet av, och intresse för, vetenskapligt förankrat arbete i primärvård. Arbeten publicerade i internationella vetenskapliga tidskrifter inom området är meriterande.
Vidare efterfrågas goda kunskaper inom projektledning, kvantitativ metod och analys, hälsoekonomisk utvärdering och av intervjumetodik och kvalitativ metod. God samarbetsförmåga, erfarenhet av handledning och av interdisciplinärt samarbete är förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Sökanden behöver ha god svenska muntligen och skriftligen, och då en stor del av forskargruppens arbete och kommunikation med externa samarbetspartners sker på engelska, är även goda kunskaper i engelska muntligen såväl som skriftligen ett krav.
Dokumenterade färdigheter av arbete med anslagsansökningar och forskningsrelaterad administration och kommunikation är önskvärt.
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)
  4. Verifikationer för tillgodoräknande av sjukdom, tjänstgöring inom totalförsvaret, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer och studentorganisationer eller föräldraledighet eller andra liknande omständigheter

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 15 augusti 2018
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2839/2018
Kontakt
  • Elin Johansson, 08-524 830 44
  • Petter Gustavsson, professor,, petter.gustavsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
Publicerat 2018-05-21
Sista ansökningsdag 2018-06-03

Tillbaka till lediga jobb