Vill du vara med och göra skillnad inom cancervården genom att utveckla innovativ teknologi?

Vi söker en engagerad backend-utvecklare till vår framstående forskningsgrupp. Tillsammans med IT-konsulter har vi framgångsrikt skapat en individanpassad mobilapplikation för självmonitorering, egenvårdsråd och kontakt med sjukvården samt ett webbgränssnitt som speglar valda delar av appen, avsett för vården. Vi är nu i slutfasen av den tekniska utvecklingen och vänder oss till dig som har driv och självständighet att färdigställa hela plattformen tillsammans med vår Tech Lead och vårt frontend-team. Därefter följer underhåll och support av plattformen. Utöver detta kommer du även att vara med och stötta forskningsgruppen i andra relevanta projekt.

Anställningen är en tillsvidareanställning på 20 %.

Forskargruppen

Vår forskningsgrupp består av experter inom forskning, biostatistik, administration, vård- och omsorg samt doktorander och studenter, vilket skapar en inspirerande och kreativ arbetsmiljö. Vi delar arbetsplats med en annan framstående forskningsgrupp, vilket möjliggör nära samarbete och kunskapsutbyte. Fokus för vår grupp är att djupgående studera hälsorelaterad livskvalitet, symtom, viktutveckling och psykologiska aspekter hos patienter som genomgår kirurgi för matstrups- eller magsäckscancer. Vi driver våra aktiviteter på ett välorganiserat sätt och främjar kunskapsdelning genom seminarier, artikelklubbar och metodklubbar. För mer information om vårt engagerande arbete, besök vår hemsida: https://ki.se/mmk/kirurgisk-vardvetenskap

Projektet och din roll

Projektet är i slutfasen av utvecklingen av en medicinteknisk plattform bestående av en mobilapplikation som syftar till att erbjuda patienter behandlade för matstrups- eller magsäckscancer en mer personligt anpassad uppföljning och rehabilitering, samt ett webbgränssnitt avsett för vården. Utvecklingen av beräknas vara klar i skiftet 2024/2025. I din roll som backend-utvecklare kommer du att fokusera på systemarkitektur, databashantering, automatiserad testning samt design och dokumentation av REST API. Du kommer även att ansvara för integration med tredjepartstjänster som BankID eller FCM. Utöver detta förväntas du nära samarbeta med vårt frontend-team och diskutera produkt, design och användarupplevelse (UX), samt bidra med dina färdigheter, erfarenheter och din kreativitet för att forma strategiska diskussioner, teambyggande aktiviteter och innovativt arbete. När plattformen är klar följer underhålls- och supportarbete för att hålla allt uppdaterat. Då du blir en del av forskningsgruppen kommer du vid behov att även vara en del av andra projekt och hjälpa till med uppgifter där dina kompetenser behövs.

Sammanfattningsvis omfattar projektet följande ansvarsområden:

  • Vidareutveckling och underhåll av mobilapplikationen för patienter som återhämtar sig från behandling för matstrupscancer och magsäckscancer, och webbapplikationen för sjukvårdspersonal som ansvarar för patientens uppföljning.
  • Hålla sig uppdaterad om branschtrender och nya teknologier, rekommendera förbättringar vid behov.
  • Stötta forskargruppen i andra uppgifter relaterade till din erfarenhet som dyker upp.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • Kandidat- eller magisterexamen inom datavetenskap, mjukvaruutveckling eller relaterat område.
  • Mer än 5 års erfarenhet av att utveckla och underhålla skalbara backend-lösningar med Java, Spring och Hibernate för hög prestanda och stabilitet.
  • Erfarenhet av att designa och implementera RESTful API för att möjliggöra sömlös kommunikation mellan frontend och backend-tjänster.
  • Erfarenhet av OAuth och BankID för säker autentisering och detaljerad åtkomstkontroll för att skydda API och databaser mot obehörig åtkomst.
  • Erfarenhet av relationella och icke-relationella databaser med fokus på effektiv databasdesign och optimering av frågor.
  • Erfarenhet av att implementera CI/CD-pipelines med Jenkins och GitHub Actions för att automatisera bygg- och distributionsprocesser.
  • Erfarenhet av containerisering och orkestrering med Docker och Docker Compose för effektiv hantering och distribution av mikrotjänster.
  • Erfarenhet av Linux-servermiljöer och NGINX som omvänd proxy samt säkerhetskonfiguration av webbapplikationer med SSL/TLS.
  • Erfarenhet av enhets- och integrationstester med verktyg som JUnit och Mockito för att säkerställa programvarans kvalitet och funktionalitet.
  • Erfarenhet av versionshantering med Git för effektiv kodhantering.
  • Erfarenhet av frontendarbete.
  • Förståelse för säkerhet och dataskydd.
  • Stark problemlösningsförmåga och analytiska färdigheter.
  • Utmärkta kommunikations- och samarbetsfärdigheter.
  • Förmåga att arbeta självständigt och i grupp.

Meriterande kvalifikationer:

  • Erfarenhet av apputveckling för både iOS och Android.
  • Tidigare erfarenhet av apputveckling inom hälso- och/eller sjukvård.

Utmärkta kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift (engelska används inom forskningsgruppen och svenska används i kommunikation med patienter och i den data som inhämtas).

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Institutionen

Institutionen för molekylär medicin och kirurgi (MMK) bedriver preklinisk och klinisk forskning inom ett stort antal områden. Till institutionen hör ca 450 forskare, forskarstuderande, lärare samt teknisk och administrativ personal och ca 150 doktorander. Institutionen bedriver grundutbildning inom läkarprogrammet, sjukgymnastprogrammet, biomedicinprogrammet och biomedicinska analytikerprogrammet.

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 november 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4147/2024
Kontakt
  • Pernilla Lagergren, prof. och forskargruppsledare, pernilla.lagergren@ki.se
Facklig företrädare
  • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2024-10-31
Sista ansökningsdag 2024-11-14

Tillbaka till lediga jobb