Vill du bidra till att förbättra barns hälsa?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Vår forskargrupp studerar genetiska och miljömässiga riskfaktorer för utveckling av astma, allergier och andra vanliga barnsjukdomar. Orsaker, konsekvenser och samsjuklighet mellan astma och andra sjukdomar undersöks också i stora populationsbaserade studier. Vi har ett rikt forskningsmaterial som består av befolkningsbaserade hälso- och sociodemografiska register, tvillingstudier och kliniska kohorter, frågeformulär, biomarkörer och genetiska data.

Forskargruppen är multidisciplinär, och medlemmarna bidrar med expertis inom barn- och ungdomsmedicin (pediatrik), epidemiologi, fysiologi, psykologi, molekylär genetik, biostatistik, folkhälsa och kliniska prövningar. Vi har flera internationella och nationella samarbetspartners med akademi, sjukvård och myndigheter.

Mer information finns här  Pediatrisk och respiratorisk epidemiologi – Catarina Almqvist Malmros forskargrupp | Karolinska Institutet (ki.se)

Din roll

Vi utlyser nu 1-2 postdoktortjänster inom pediatrisk respiratorisk epidemiologi. Fokus kommer vara att studera risker och konsekvenser av vanliga barndomssjukdomar inklusive astma och allergier. Stora befolkningsbaserade kohorter och kopplingar mellan de nationella hälsoregistren och Svenska tvillingregistret kommer att användas tillsammans med lämpliga mått på hälsa och miljö.

Aktivt deltagande i två stora befolkningsbaserade projekt som utforskar effekter av allergenexponering och klimat utgör en central del av forskningen. Som postdoktor kommer du att vara involverad i alla delar av projekten, från att generera egna forskningsidéer och handledning av studenter, till daglig datahantering och statistisk analys. Sammanfattning av forskningsresultat i manuskript för publikation i peer-reviewed tidskrifter kommer att vara en central verksamhet.

Vem är du?

Den sökande bör ha en bakgrund inom medicin eller epidemiologi. Det krävs att han/hon har tidigare erfarenhet av att använda ett antal epidemiologiska och biostatistiska metoder för att studera hälsodata. Det är meriterande om kandidaten har kompetens i att analysera registerbaserad data med SAS, STATA eller R, samt har erfarenhet av att handleda studenter. Viss kunskap om tidiga miljö- eller perinatala exponeringar är önskvärd, och erfarenhet av att publicera forskningsartiklar är ett krav. Mycket goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt, och goda kunskaper i svenska, är ett krav då gruppen ingår i både nationella och internationella forskningsmiljöer.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Som person är du nyfiken och mycket kollegial, och har erfarenhet av att arbeta i ett forskningsteam. Du har mycket god kommunikations- och organisationsförmåga, vet hur man framgångsrikt kan multitaska och bör kunna beskriva tidigare exempel på att ha utvecklat strukturerade metoder för att lösa oförutsedda och komplexa problem.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Placering: Solna

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3419/2024
Kontakt
  • Catarina Almqvist Malmros, Professor / Barnläkare, catarina.almqvist@ki.se
  • Gabriella Brajkovic, HR-partner, gabriella.brajcovic@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2024-09-10
Sista ansökningsdag 2024-09-23
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb