Var med och utveckla utbildning av högsta kvalitet

Denna tjänst är placerad inom forskargruppen Global katastrofmedicin - hälsobehov och insatser.

Inom gruppen bedrivs forskning, utbildning, policyarbete inom fältet global katastrofmedicin och folkhälsa i katastrofer. Forskargruppen är ett WHO samarbetscentrum och utsågs i december 2020 av Socialstyrelsen till nationellt kunskapscentrum inom global katastrofmedicin och internationella insatser. Forskargruppen driver ett flertal kurser och har sen flera år ett Erasmus Mundus mastersprogram ”Public Health in Disasters” som drivs med två europeiska universitet.

Forskargruppen är ett litet, dynamiskt och reaktivt team som är på konstant stand-by för att snabbt bistå myndigheter, media och andra med råd och stöd vid katastrofer. Under våren 2020 tog vi på 10 dagar fram online covid-19-kurser för vården som nu genomgåtts av 160 000 personer. Forskargruppen samarbetar nära med det under 2022 bildade centrum för hälsokriser som har ett bredare mandat och mer samordnande uppdrag än forskargruppen, men som leds av samma person.

Din roll

Under ledning av forskargruppsledare och programdirektören kommer du att:

  • I samverkan med kursledare stödja genomförandet av forskargruppens olika utbildningar; Planera kurs-schema, ha kontakt med föreläsare och studenter, samordna med studentadministrationen.
  • Bidra till att utveckla befintligt kurs- och övningsmaterial, bl.a ViTriEx och AnTriEx.
  • Administrativt stödja och samordna forskargruppens verksamhet; Bjuda in till forskargruppsmöten, rapportera till givare, bidra till att skriva ansökningar, planera evenemang.
  • Bidra till omvärldsbevakningar och pågående forskningsprojekt.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 1 år, på heltid. 

Vem är du?

Kvalifikationskrav:

  • Magister/Master -examen inom folkhälsovetenskap eller motsvarande examen i närliggande område.
  • Goda kunskaper i Office 365, särskilt Word och Excel.
  • Intresse för området global katastrofmedicin.
  • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift i såväl svenska som engelska.

För denna roll är det meriterande om du har:

  • Arbetserfarenhet från resursknappmiljö eller krissituationer.
  • Klinisk arbetserfarenhet inom hälso-sjukvården.
  • Erfarenhet av studieadministrativa system som LADOK och Canvas (KI:s lärplattform).
  • Arbetserfarenhet från arbete på ett lärosäte

Den utlysta tjänsten kommer vara central i forskargruppen och bidra till olika delar av verksamheten men främst vara knuten till att stödja projekt administrativt. På grund av arbetets natur och typ av anslag krävs flytande kunskap i svenska och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi söker en lösningsorienterad person som kan arbeta strukturerat och självständigt. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, flexibilitet samt god samarbets- och initiativförmåga. Arbetet kräver även möjlighet att kunna växla mellan högt och lågt, framförhållning samt ett stort intresse för globalhälsofrågor på en lokal, nationell och global nivå. Vi befinner oss i en händelserik miljö där arbetsinnehåll kan förändras över tid, något vi gärna ser att du finner det positivt och stimulerande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Läs mer om Institutionen för Global Folkhälsa (GPH)
Läs mer om forskargruppen Global Katastrofmedicin

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-08-31.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2606/2024
Kontakt
  • Hannah Von Reding, hannah.von.reding@ki.se
Facklig företrädare
  • Saco styrelse, saco@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2024-08-12
Sista ansökningsdag 2024-08-31

Tillbaka till lediga jobb