Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med uppdrag att bidra till förbättring av människors hälsa genom forskning och utbildning. Karolinska Institutet står för över 40 procent av den medicinska akademiska forskningen som bedrivs i Sverige och erbjuder landets bredaste utbildningsutbud inom medicin och hälsovetenskap. Sedan 1901 har Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet utsett nobelpristagarna i fysiologi eller medicin.

WHO:s forskargrupp vid avdelningen för kvinnors och barns hälsa leds av professor Kristina Gemzell Danielsson. Gruppens arbete med translationell medicin inom området kvinnors reproduktiva hälsa täcker ett brett spektrum av klinisk, experimentell och global reproduktiv hälsa. Ett av de forskningsområden gruppen har arbetat mycket med är utveckling och klinisk tillämpning av progesteronreceptormodulatorer i dess kliniska tillämpning. Teamet som arbetar med experimentell våtlabsforskning leds av docent Lalit Kumar och har fokus på infertilitet, endometriefunktion, embryoimplantation, endometrios och förebyggande av bröstcancer.

Din roll

I tjänsten kommer den anställda att använda toppmodern cellodlingsteknik inklusive avancerad organ-på-chip-metod, transkriptomiska och bioinformatiska tekniker för att förstå embryonala signaler om endometriefunktion och endometriosassocierad äggstockscancer (EAOC)

Tjänsten är på 2 år med tillträde 15 augusti 2024

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Praktisk kunskap inom följande områden krävs för att projekten ska gå smidigt i tid.

Avancerat 3D-samkultur och organ på chip-kultursystem

In vitro-studier på cell-cellkommunikation, signaltransduktion och siRNA

Konfokalmikroskopi inklusive vävnadsrensningsteknik och 3D-avbildning.

Levande cellavbildning

Bulk- och encells-RNA-sekvensering och dataanalys

Grundläggande kunskap om bioinformatisk analys inklusive R

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om vår forskning här

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde augusti 2024
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1994/2024
Kontakt
  • Lalit Kumar, Senior Forskare, 08-52480000
  • Kristina Gemzell Danielsson, Prefekt, 08-52480000
  • Johanna Ahlström, HR-Partner, 08-52482397
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb