Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Enheten för arbetsrätt och arbetsmiljö är en del av Karolinska Institutets (KI:s) gemensamma verksamhetsstöd vars uppdrag är att stötta kärnverksamheten, utbildning och forskning, samt ledningsfunktioner på olika nivåer för att säkerställa vårt myndighetsuppdrag.

Enheten för arbetsrätt och arbetsmiljö består av fem erfarna HR-specialister som arbetar verksamhetsnära och tillsammans driver utvecklingsarbetet framåt inom HR-området. Utöver våra fem HR-specialister inom arbetsmiljö och arbetsrätt har enheten också två jurister.

Nu söker vi en HR-specialist med inriktning mot arbetsrätt och förhandling.

Din roll

Som HR-specialist hos oss arbetar du självständigt, omväxlande och verksamhetsnära med både operativa och strategiska frågor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Rådge och stötta lokala HR och chefer i arbetsrättsliga frågor,
 • Arbeta med facklig samverkan och omställning,
 • Hantera komplicerade personalärenden,
 • Arbeta med lönebildning, lönerevision och lönekartläggning,
 • Sluta lokala kollektivavtal,
 • Utveckla och implementera processer samt styrdokument inom HR-området,
 • Hålla utbildningar på svenska och engelska.

Inom enheten stöttar vi varandra, vilket bland annat innebär ett nära samarbete med de andra HR-specialisterna som arbetar med arbetsrätt och arbetsmiljö men även övriga enheter på HR-avdelningen. Vi har ett gott samarbete och arbetsklimat inom enheten och avdelningen. I rollen ingår att vara kontaktperson gentemot en del av KI:s verksamhet.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning mot HR eller annan adekvat högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för rollen. Vi vill även att du har flerårig arbetslivserfarenhet från arbete inom offentlig sektor och arbete med kollektivavtal och arbetsrätt på kvalificerad nivå. Utöver detta har du erfarenhet av att arbeta med rådgivning och att utbilda chefer och HR.

Det är meriterande om du har statlig arbetslivserfarenhet och förhandlingsvana.  

För att lyckas i rollen som HR-specialist ska du vara kommunikativ och pedagogisk med förmåga att se helheten och verksamhetens behov. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Arbetet förutsätter en välutvecklad arbetsgivarroll och god förståelse för hur ett framgångsrikt partsarbete fungerar. Att arbeta statligt förutsätter att du följer den gemensamma värdegrunden för statsanställda.

Det är ytterst viktigt att du besitter förmågan att strukturera och planera ditt arbete. Vidare ska du ha ett gott omdöme och ett analytiskt och problemlösande förhållningssätt. Du ska ha lätt för att samarbeta samt skapa och bibehålla goda relationer. KI fäster stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. Vi ser gärna att du har en god kompetens inom MS365 och öppenhet för att arbeta med och i nya digitala verktyg.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1963/2024
Kontakt
 • Peter Gustafsson, enhetschef, peter.gustafsson@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb