Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Kalle Malmbergs forskargrupp strävar efter att utveckla nya strategier för cellbaserad immunterapi baserat på insikter i den funktionella regleringen av NK-celler. Genom partnerskap med ledande NK-cellsgrupper i Europa och USA samt bioteknikindustrin designar och driver vi kliniska prövningar för patienter med cancer. På Centrum för Infektionsmedicin vid Karolinska Institutet finns en stimulerande forskningsmiljö med visionen att vara ett internationellt ledande translationellt forskningscenter inom immunologi. 

Din roll

Malmberg Lab har två noder, Stockholm/Sverige och Oslo/Norge, och består för närvarande av 18 personer. Vi önskar nu tillsätta en biträdande lektor för att leda en ny satsning på forskning kring grundläggande molekylära och cellbiologiska mekanismer med NK cellen i särskilt fokus. Det biträdande lektoratet är inriktat mot forskning och kandidaten förväntas ta ett övergripande ansvar för etableringen av en ny forskningsinriktning i tätt samarbete med resten av teamet.

Exempel på problemställningar som är relevanta att addressera inkluderar studier av den spatiotemporala regleringen av NK-cells edukering med särskilt fokus på de intracellulära och molekylära mekanismerna som gör att NK-celler kan omsätta receptorsignaler till ett "molekylärt minne" och hur detta påverkas under olika former av stress, t.e.x. i tumörmikromiljön. Ett mål är att utveckla ny metodik för att studera NK-cellens dynamiska funktionella reglering och använda flera typer av analyser på encellsnivå, inklusive högdimensionell immunprofilering genom masscytometri, flödescytometri, single-cell indexerad FACS-sortering och RNA Seq. Projektet innefattar också molekylärbiologi, kloning, transient transfektion, retroviral och lentiviral transduktion. Ytterligare metoder som är centrala för programmet inkluderar genetisk modifiering av primära NK-celler och NK-cellslinjer med CRISPR/Cas9, cytotoxicitetsanalyser och qPCR.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 6 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Vi söker en person med doktorsexamen inom områdena immunologi, cellbiologi eller molekylärbiologi/life sciences med publikationer i internationellt välrenommerade peer-review tidskrifter. Personen bör vara vetenskapligt driven med god kommunikationsförmåga och förmåga att samverka och arbeta produktivt i ett team. Kandidaten bör även ha en stark, dokumenterad bakgrund av encells analyser samt erfarenhet av flödescytometri, funktionella immunologiska analyser. Vid tillsättningen av tjänsten kommer vi att lägga särskild vikt vid akademiska färdigheter, visad kompetens inom forskning, ett starkt engagemang och utmärkt kommunikationsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tidigare erfarenhet av industrisamarbeten är meriterande. Flytande engelska är ett krav.

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Bedömningsgrunder

Vid bedömning av de sökande lägger vi huvudvikten vid vetenskaplig skicklighet inom immunologi. Forskningsplanen som lämnas in med ansökan kommer att vara en viktig del av bedömningen. Pedagogisk erfarenhet och ledaregenskaper är meriterande. De behöriga sökande bör visa på en stark potential att uppnå kraven för befordran till lektor inom den angivna tiden. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om vår forskargrupp

Läs mer om Centrum för Infektionsmedicin

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-03-06.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-892/2024
Kontakt
  • Kalle Malmberg, Rekryterande chef, kalle.malmberg@ki.se
  • Jenna Almqvist, HR-Partner, jenna.almqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Sidinh Luc, SACO, sidinh.luc@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2024-03-20
Sista ansökningsdag 2024-04-02

Tillbaka till lediga jobb