Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Kom och anslut dig till Engblom-labbet! En halvtidstjänst (50%) som forskningsassistent är tillgänglig för att bidra till forskning inom immunologi, cancer och spatial transkriptomik, med det övergripande målet att förstå tumörassocierade immunresponser och utnyttja dessa för terapi. Engblom-labbet har nyligen utvecklat en ny metod för att studera B-celler och B-cellsreceptorer inom deras vävnadsmikromiljö med hjälp av spatial transkriptomik. Kandidaten kommer att bidra till koordinering av denna forskning.

Din roll

Huvuduppgifterna inkluderar:

  • Hjälpa till med administrativa uppgifter
  • Koordinera hantering av patientprover
  • Förbereda och planera vetenskapliga arrangemang
  • Bidra till forskningsansökningar
  • Arbeta med vetenskaplig kommunikation
  • Bistå med experimentellt arbete

Sökanden kommer att arbeta i nära samarbete med studenter, doktorander, postdoktorander och andra forskare. Sökanden förväntas bistå experimentell forskning, inklusive med att förbereda etiska ansökningar. Sökanden förväntas vara mycket engagerad, självständig, nyfiken och gilla att samarbeta.

Vem är du?

Vi söker en forskningsassistent/samordnare som har läkarexamen eller är läkarstudent med dokumenterad erfarenhet av arbete i forskningsmiljö, särskilt meriterande är forskning inom ramen för immunologi. Lämpliga kandidater bör ha betydande erfarenhet av projektkoordinering i internationella sammanhang. Vidare kommer kandidater med kunskap eller erfarenhet av brand management att prioriteras.

Kandidaten ska ha kunskaper och färdigheter inom bildanalys (Adobe Photoshop, Illustrator, och InDesign), samt design av hemsidor och logotyper.

Tidigare erfarenhet av djurförsök (gnagare), att sammanställa vetenskaplig litteratur, bidra till databashantering, statistisk analys och färdigställande av manuskript är ett plus. Arbetslivserfarenhet från myndighet som förvaltar nationella hälsodata- eller andra register är meriterande, liksom vetenskapliga publikationer inom området immunologi. Dessutom är erfarenhet av att arbeta med In situ-hybridisering (RNAScope) och immunohistokemiska tekniker meriterande. 

En utmärkt förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav, liksom god samarbetsförmåga. Erfarenhet med översättning är meriterande.  

Som person är du noggrann, ansvarsfull och strukturerad. Du har en god analytisk förmåga och är problemlösningsorienterad. Du är självgående samtidigt som du trivs med att samarbeta med andra och har en hög språklig och visuell kommunikationsförmåga.

Motivera i Varbi varför du söker dig specifikt till detta labb. Höga organisationsfärdigheter och vetenskaplig integritet är ett måste

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av elva avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom avdelningen för immunologi och allergi i labbet lett av Dr. Camilla Engblom (SciLifeLab Fellow), inom Dr. Eduardo Villablanca’s forskargrupp. Det övergripande målet för labbet är att förstå mekanismer för B-cellsrelaterade immunsvar i cancer för att identifiera nya sätt att behandla tumörer. För att göra detta undersöker vi de spatiella relationerna mellan B-cellkloner och deras omedelbara nischer inom cancervävnader med hjälp av vår egenutvecklade spatial transcriptomik-baserade teknologi (Spatial VDJ). Med hjälp av etablerade och nyutvecklade algoritmer kartlägger vi B-cellsutveckling inom tumörer och identifierar förmodade kandidatsekvenser för tumörreglerande antikroppar för funktionella tester. Utöver labbets fokusområde har vår forskargrupp nationella och internationella samarbetsprojekt inom interaktioner mellan människa och mikrober, vaccinforskning och mukosal immunologi. Vårt labb syftar till att främja en kreativ, mångsidig och inkluderande arbetsmiljö med målet att alla labbmedlemmar svarar på ambitiösa och spännande vetenskapliga frågor. Labbet är beläget inom en kreativ forskningsmiljö med expertis inompå olika aspekter av inflammation, infektion, allergi och autoimmuna sjukdomar.

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-547/2024
Kontakt
  • Camilla Engblom, camilla.engblom@ki.se
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
Publicerat 2024-02-05
Sista ansökningsdag 2024-02-19

Tillbaka till lediga jobb