Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för fysioterapi

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för fysioterapi har som huvuduppgift att bedriva utbildning och forskning med hög kvalitet inom sjukgymnastik/fysioterapi. Utbildning bedrivs på grund- (fysioterapeutprogrammet), avancerad (magister) och på forskarutbildningsnivå. Utöver det så bedriver avdelningen ett flertal fristående kurser och uppdragsutbildningar. Avdelningen har ett 50-tal medarbetare och ett 20-tal registrerade doktorander.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Avdelningen söker nu en biträdande lektor som kan bidra till forskning och utbildning.

Som biträdande lektor erbjuds du att forska och undervisa i en dynamisk miljö i ett multidisciplinärt team, med fokus på att utveckla nya metoder för att mäta fysisk aktivitet och kortikal hjärnaktivitet samt utveckla nya digitala interventioner för att främja fysisk aktivitet. Vår forskning har stort fokus på sensor-baserade tekniker för registrering av fysisk aktivitet och hjärnaktivitet i kombination med mobilhälsolösningar för att stödja träning och daglig fysisk aktivitet vid stroke. Självständigt arbete kombineras med starka samarbeten inom gruppen och egna idéer och initiativ uppmuntras. 

Din roll

En viktig uppgift i rollen är att bidra till den pågående forskningsverksamheten i docent David Moulaee Conradssons projektgrupp och samarbeten inom corefaciliteten uMOVE vid Karolinska Institutet, där det ingår band annat att erbjuda tjänster och service till andra forskare.

I synnerhet förväntas att du tar en aktiv roll i vår forskning genom att utveckla och utvärdera mobilhälsolösningar för att stödja fysisk aktivitet efter stroke. Det förväntas även att du allt eftersom initierar och driver egna forskningsprojekt, vilket till viss del kan göras utifrån eget intresseområde. Koordinering av projekt inom forskargruppen, undervisning och handledning av master- och forskarstuderande och att skriva ansökningar ingår också i tjänsten. 

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 6 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

För denna tjänst krävs en doktorsexamen med teknisk inriktning (exempelvis fysiker, ingenjör eller statistiker) samt genomförda postdoktorala studier. Den framgångsrika kandidaten måste ha kunskaper inom olika metoder för mätning av fysisk aktivitet och gångförmåga med sensor-baserade instrument (t ex accelerometrar) samt goda erfarenheter och kunskaper av mätning av kortikal hjärnaktivitet med funktionell Nära Infraröd Spektroskopi. Dokumenterad erfarenhet av hantering av longitudinella fysiska aktivitetsdata från kliniska interventioner samt erfarenhet av digitala interventioner för hälsopromotion för personer som drabbats av stroke är önskvärt.

Då tjänsten innebär regelbunden kommunikation och kontakt med studiedeltagare förväntas den sökande ha goda kunskaper i såväl svenska som engelska, muntligen som skriftligen.

Vi söker en kandidat med en god analytisk förmåga som snabbt förstår nya idéer och metoder.
Du är van vid att arbeta såväl självständigt som i ett team, varför god samarbetsförmåga, initiativförmåga och ansvarstagande krävs för att lyckas i rollen. Personliga egenskaper kommer särskilt att beaktas vid rekryteringen.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk- och vetenskaplig skicklighet, samt:

-Specialistkunskaper och erfarenhet från PhD och postdoktorala studier inom fältet.
-Förmåga att publicera fynd i ledande tidsskrifter.
-Erfarenhet av undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg och Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 20 december 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4768/2023
Kontakt
  • Erika Franzén, forskargruppsledare, 08-52488878
  • David M Conradsson, lektor, david.m.conradsson@ki.se
  • Liina Karlsson, HR-partner, 08-52483926
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-11-30
Sista ansökningsdag 2023-12-20

Tillbaka till lediga jobb