Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Enheten för medicinska njursjukdomar på CLINTEC, Karolinska Institutet omfattar ca 15 personer som bedriver både preklinisk och klinisk forskning inom området medicinska njursjukdomar med specifik inriktning på metabolism, åldrande, inflammation, nutrition och dialys. Kandidaten kommer att arbeta i ett multidisciplinärt team tillsammans med Prof. Annika Östman Wernerson och Prof. Peter Stenvinkel med ledande expertis inom fältet och har tillgång till unika patientmaterial. 

Ämnesbeskrivning

Forskningsgruppens övergripande frågeställning är att undersöka strukturella, genetiska och biologiska markörer av betydelse för diagnostik och behandling av kärl- och njursjukdomar. Projektet involverar en kombination av studier av humana njur- och kärlbiopsier biobankade blod- och urinprover samt cellkulturer.

Din roll

Vi söker en mycket motiverad, entusiastisk och självständig kandidat med erfarenhet av genetiska, molekylära och cellulära biologiska metoder. Den sökande skall vara väl förtrogen med att arbeta med olika humanmaterial och ha metodologisk kompetens inom olika vävnadstekniker (ex immunfärgningar, elektronmikroskopi och RNA scope), transkriptomanalyser (exv qPCR och RNAseq) och ELISA samt statistiska analysmetoder. Den sökande skall självständigt kunna planera, utföra och dokumentera experiment och kommunicera resultaten både inom avdelningen och till forskarsamhället i stort. Erfarenhet av mikrodissektion av njurvävnad kommer att vara av stor vikt vid bedömningen. Då arbetet sker i samverkan med flera kliniska verksamhetsområden och institutioner samt i en internationell forskningsmiljö är mycket god samarbetsförmåga och goda kunskaper inom engelska och svenska ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid bedömning. 

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Mycket goda kunskaper i tal ock skrift i engelska och svenska
  • Erfarenhet av mikrodissektion, särskilt njurvävnad
  • Erfarenhet i immunohistopatologiska metoder och mikroskopering
  • Tidigare arbete med human njur-och kärlvävnad
  • God kommunikationsförmåga och vana att arbeta i team 

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  •  Erfarenhet av transkriptomsekvensering och DNA-analyser 

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 december 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Februari 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4716/2023
Kontakt
  • Peter Stenvinkel, 0858582532
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-12-04
Sista ansökningsdag 2023-12-18

Tillbaka till lediga jobb