Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för fysioterapi

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för fysioterapi har som huvuduppgift att bedriva utbildning och forskning med hög kvalitet inom sjukgymnastik/fysioterapi. Utbildning bedrivs på grund- (fysioterapeutprogrammet), avancerad (magister) och på forskarutbildningsnivå. Utöver det så bedriver avdelningen ett flertal fristående kurser och uppdragsutbildningar. Avdelningen har ett 50-tal medarbetare och ett 20-tal registrerade doktorander.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Din roll

Den postdoktorala anställningen sker inom ramen för projektet ”Ett egenvårdsprogram för att förebygga fall hos personer med multipel skleros” som leds av docent Charlotte Ytterberg och medarbetare i forskargruppen Neuroepidemiologi och hälso- och sjukvårdsforskning (Neuroepidemiologi och hälso- och sjukvårdsforskning | Karolinska Institutet (ki.se).

Projektets syfte är att utvärdera om ett fallförebyggande egenvårdsprogram kan minska fallincidensen hos personer med multipel skleros (MS). Programmet är utvecklat utifrån litteratur, teorier om egenvård och lärande, samt genom co-design med personer med MS och personal inom MS-vård och rehabilitering. Programmet genomförs digitalt i grupp och riktar sig mot både de som kan gå och de som använder rullstol. Beteendeförändring är en grundläggande del av programmet som inkluderar strategier för att hantera fallrisker i relation till individen och miljön och till inre och yttre stress. Programmets genomförbarhet har testats i en pilotstudie med lovande resultat. Programmet ska nu utvärderas i en randomiserad kontrollerad studie avseende effekt, kostnadseffektivitet och process med kvantitativa och kvalitativa metoder, enligt rekommendationer för komplexa interventioner. En representant från patientorganisationen Neuroförbundet med levd erfarenhet av MS är samarbetspartner i projektet.

Den multidisciplinära projektgruppen har medarbetare inom fysioterapi, omvårdnad, socialt arbete och arbetsterapi. I gruppen ingår en internationellt ledande forskare inom MS fallprevention samt en tidigare postdoktor i projektet. I projektet arbetar två doktorander: en doktorand antogs till Forskarskolan i hälsovetenskap 2021 och skriver sin avhandling utifrån pilotstudien av egenvårdsprogrammet, och en doktorand antogs till Forskarskolan i hälsovetenskap 2023 och skriver sin avhandling utifrån den randomiserade kontrollerade studien av egenvårdsprogrammet.

Arbetet innebär att i samarbete med projektgruppens medlemmar administrera projektet, samla in kvantitativa data via frågeformulär och kvalitativa data genom intervjuer, analysera data och rapportera resultat/skriva manuskript till vetenskapliga publikationer.

Vi söker nu en postdoktor för anställning i två år på heltid.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker dig som liksom vi är engagerad, nyfiken och drivs av att utveckla vården. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning, kliniskt arbete i svensk hälso- och sjukvård, att arbeta med personer med funktionshinder, samt har kunskap inom ämnesområdet beteendevetenskap. En förutsättning för arbetet är att du har god samarbetsförmåga, är självständig, har ett flexibelt förhållningssätt, och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Information om NVS

Information om avdelningen för Fysioterapi

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2 januari 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4757/2023
Kontakt
  • Charlotte Ytterberg, forskargruppsledare, charlotte.ytterberg@ki.se
  • Lina Karlsson, HR-partner, liina.karlsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2023-12-05
Sista ansökningsdag 2024-01-02

Tillbaka till lediga jobb