Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för fysioterapi

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för fysioterapi har som huvuduppgift att bedriva utbildning och forskning med hög kvalitet inom sjukgymnastik/fysioterapi. Utbildning bedrivs på grund- (fysioterapeutprogrammet), avancerad (magister) och på forskarutbildningsnivå. Utöver det så bedriver avdelningen ett flertal fristående kurser och uppdragsutbildningar. Avdelningen har ett 50-tal medarbetare och ett 20-tal registrerade doktorander.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Avdelningen för Fysioterapi söker nu en postdoktor till det tvärprofessionella projektet Samordning av vård och omsorg efter utskrivning i ett komplext sjukvårdssystem - dagens situation och en möjlig väg framåt.

Projektets syfte är att (1) kartlägga och analysera hälsa, vårdaktiviteter och resursanvändning efter utskrivning från geriatrisk klinik, (2) analysera sambanden mellan patientegenskaper och utfallsmått kopplat till vårdövergångar, (3) med fas I och II som grund, samskapa idéer och arbetssätt för att förbättra situationen, och (4) införa nya och förbättrade arbetssätt samt utvärdera effekterna efter införandet.

Projektet leds av docent Elisabeth Rydwik som är forskargruppsledare för forskargruppen Rehabilitering, samverkan och åldrande. Forskargruppen är en interprofessionell grupp med doktorander, postdoktorer och juniora forskare med bred kompetens inom olika områden.
Läs mer om forskargruppen Rehabilitering, samverkan och åldrande 

Din roll

Forskningsprojektet hanterar registerdata från olika källor. Som postdoktor i projektet kommer du att ansvara för databashantering, analys av data samt att författa vetenskapliga artiklar utifrån fas 1 och 2 beskrivna ovan. Du kommer också att vara delaktig i fas 3 och 4, se ovan. Du kommer att arbeta nära en doktorand samt en annan postdoktor inom projektet.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker dig som är strukturerad, självständig, flexibel och har en god samarbetsförmåga.
Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Du behöver ha goda kunskaper i statistik och epidemiologisk forskningsdesign samt erfarenhet av databashantering för stora dataset. Klinisk erfarenhet av svensk hälso- och sjukvård samt kunskaper i SAS-programmering är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenheter inom hälsoekonomisk analys samt forskarhandledning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 6 månader, med möjlighet till förlängning.

Placering: Flemingsberg

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 december 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4567/2023
Kontakt
  • Docent Elisabeth Rydwik, 08-52488818
  • Lina Karlsson, HR-partner, liina.karlsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-11-21
Sista ansökningsdag 2023-12-04

Tillbaka till lediga jobb