Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 40 forskargrupper och våra nyckelord är multidisciplinära, överbryggande, nationella och internationella samarbeten.

Avdelning

Centre for Translational Microbiome Research (CTMR) startades i januari 2016 för att studerar vilken roll mikrobiomet spelar för människans hälsa, med fokus på en djup förståelse för translationell mikrobiomforskning och har etablerat en bred bas med tekniska, biologiska, kliniska och epidemiologiska plattformar för att studera komplexa mikrobiella samhällen i väldefinierade humanmaterial. Under de senaste 4 åren har en infrastruktur byggts upp för storskalig DNA/RNA extraktion och sekvensering av humana prover.

I mars 2020 startades Nationellt Pandemicenter (NPC) upp som ett COVID19 diagnostiklaboratorium vid CTMR för att utföra storskalig analys för förekomsten av COVID19 genom nukleinsyrapåvisning av SARS-CoV-2. Sedan början av 2021 utgör storskalig sekvensering av SARS-CoV-2 kärnverksamheten på NPC för att bidra till den nationella övervakningen av virusets evolution. Under 2022 har NPC dessutom ett nationellt uppdrag som beredskapslaboratorium för COVID19 diagnostik. NPC arbetar i nära samarbete med Folkhälsomyndigheten. Vi får prover från flera av Sveriges regioner. NPC har dess utöver ett nationellt samarbete med Biobank Sverige och Regionerna för förvaring av positiva COVID-19 prover. CTMR och NPC är idag två enheter inom en forskargrupp där resurser och kompetens från båda enheterna delvis samordnas. NPC är en dynamisk miljö med medarbetare från olika discipliner och karriärnivåer. I enlighet med vårt uppdrag under pågående covid-19 pandemi är förändringar i arbetsflöde och tempo en del av den dagliga verksamheten.

Din roll

Arbetsuppgifterna innefattar framför allt praktiskt laboratoriearbete. Storskalig sekvensering av SARS-CoV-2 utgör kärnverksamheten på NPC och omfattar hela arbetskedjan från provmottagning, uppackning, värmeinaktivering, alikvoteraing av proverna och preparation av prover inför sekvenseringen. En central del i ditt arbete kommer vara provhantering, diagnostik, sekvensering och att bistå i rutinerna kring provförvaring (biobankning) inom ramen för vår nationella provsamling av COVID-19-prover. I arbetet ingår omfattande dokumentation. Många av arbetsmomenten är automatiserade och utförs med hjälp av robotik, men även manuell hantering ingår i det dagliga arbetet. Arbetet utförs i BSL2-klassat laboratorium och vissa av momenten utförs med extra skyddsutrustning utöver normal BSL2.

Arbetet utförs tillsammans med andra i Teamet, men du behöver även kunna arbeta självständigt. Tempot är stundtals högt, och omprioriteringar kan ske med kort varsel. Arbetsmomenten dokumenteras i vårt Laboratory Information Manager System (LIMS) samt i olika filer på OneDrive, och andra elektroniska dokumetationssystem. Noggrann dokumentation och hantering av provinformation är av väsentlig del av arbetsuppgifterna. I din roll kommer ingå kommunikation med olika lokala och nationella samarbetsparter. Rollen kräver därför god kommunikationsförmåga, på både svenska och engelska.

Anställningen är en visstidanställng på maximalt 50 %.

Vem är du?

För att vara behörig att anställas som amanuens måste du vara registerad student vid univeristet eller högskola

Krav för tjänsten

  • Minst kandidatexamen inom biovetenskap
  • Arbetsvana från BSL2 klassificerade labb
  • Pipetteringserfarenhet
  • Noggrant utförande av högt standardiserat rutinarbete
  • Vana vid högt tempo och förmåga att hantera större mängder prover
  • Dokumentationsvana
  • God samarbets- och kommunikationsförmåga
  • Goda datorkunskaper och/eller tekniskt lagd
  • God kunskaper i Engelska i både tal och skrift
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Meriterande erfarenheter

  • Dokumenterad erfarenhet och vana av liknande arbetsuppgifter omfattande humanmaterial/kliniska studier
  • Erfarenhet av storskaligt molekylärbiologiskt arbete och analysmetoder
  • Grundläggande kunskaper i molekylärbiologi och/eller bioteknik
  • Erfarenhet av att hantera infektiöst provmaterial
  • Vana att hantera robotar (ex TECAN Fluent, SP-960, Hamilton)
  • Tidigare erfarenhet av sekvensering
  • Erfarenhet av biobankning
  • Erfarenhet att dokumentera sitt arbete i ett LIMS
  • Redan upplärd vid NPC

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-12-03

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4424/2023
Kontakt
  • Lars Engstrand, lars.engstrand@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Ekelund, OFR, carina.eklund@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2023-11-14
Sista ansökningsdag 2023-12-03

Tillbaka till lediga jobb