Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vill du bidra till att förbättra hälsan för kvinnor och barn? Bli en del av vår forskargrupp inom reproduktiv epidemiologi som består av forskare, postdoktorer och doktorander som genomför forskning kring graviditet, förlossning och nyföddhetstiden med hjälp av nationella hälso- och kvalitetsregister och kliniska studier. Vi är en växande och spännande grupp med kliniska forskare som kommer att ge dig en välkomnande arbetsplats med inspirerande uppdrag för förbättring av mödrar och spädbarns hälsa.

Din roll

Din roll som senior forskningsspecialist i vår grupp är att ytterligare stärka och utöka vår världsledande forskning inom reproduktiv klinisk epidemiologi. I synnerhet kommer du att:

  1. Driva observationella studier inom perinatal epidemiologi och kliniska interventionsstudier inom obstetrik.
  2. Bistå med metodologisk expertis inom studiedesign och studieanalys för forskargruppen.
  3. Bidra med metodologisk och ämnesspecifik kompentens till våra forskningsansökningar för finansiering.
  4. Tillsammans med forskargruppen inom perinatal epidemiologi bidra till utvecklingen av metoder och datainsamling inom forskningsfältet.
  5. Utföra övriga uppgifter som undervisning och strategiskt arbete tillsammans med forskargruppsledaren Olof Stephansson.

Tjänsten innefattar arbete med projektledning och utförandet av vetenskapliga studier inom perinatal epidemiologi och tjänsten kan kombineras med egen forskningslinje.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskningsspecialist är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har visat god vetenskaplig skicklighet med en betydande vetenskaplig produktion. Den sökande ska även ha uppvisat god vetenskaplig självständighet där de egna insatserna har varit betydelsefulla och en forskningsplan av god kvalitet med tydlig framtidspotential.

Bedömningsgrunder

Vid anställning som senior forskningsspecialist gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i föreskrifter för andra anställningar än läraranställningar i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Bedömningsgrunderna är en förteckning över de typer av skicklighet som ligger till grund för den sammanvägda bedömningen av den sökandes behörighet. Samtliga bedömningsgrunder ska beaktas men utgör var för sig inte krav för behörighet.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Omfattande kunskaper inom epidemiologisk metodik och studiedesign liksom erfarenhet från projektledning av vetenskapliga studier som kan vara observationella liksom randomiserade.
  • Arbetslivserfarenhet inom epidemiologi eller liknande områden inom det medicinska området (nödvändigt).
  • Erfarenhet av att arbeta med stora databaser, såsom de nordiska nationella hälso- eller kvalitetsregistren (nödvändigt).
  • Förmåga att initiera, genomföra och publicera framgångsrika forskningsprojekt, vilket framgår av en meritlista av publikationer i peer-reviewed vetenskapliga tidskrifter inom det medicinska området (nödvändigt).
  • Kunskaper om reproduktiv mödrahälsa och perinatal hälsa (nödvändigt).

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Stark presentationsförmåga (önskvärt).
  • Språkkunskaper: Expertkunskaper i både skriftlig och muntlig vetenskaplig engelska är nödvändig. Kunskaper i svenska i tal och skrift är önskvärt men inte nödvändigt för tjänsten.
  • Övriga färdigheter: Vid bedömningen av kandidaterna lägger vi särskild vikt vid interpersonell kompetens

För sökande som vill kombinera arbete som senior forskningsspecialist med en självständig forskningslinje kommer detta att vara möjligt inom tjänsten men kommer att kräva särskild finansiering. 

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av elva avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom forskargruppen för reproduktiv epidemiologi som är en grupp på avdelningen för klinisk epidemiologi och omfattar 40 kliniska forskare, postdoktorer och doktorander. Vår forskning fokuserar på riskfaktorer och interventioner under graviditet, förlossning och neonatalperioden samt medicinska utfall för mor och nyfödda barn. Vi har ett starkt samarbete med kliniker inom pediatrik, obstetrik och gynekologi och andra nationella och internationella forskargrupper samt andra organisationer som Världshälsoorganisationen (WHO). Gruppen har lång erfarenhet av forskning kring perinatala utfall med hjälp av avancerade metoder inom biostatistik och klinisk epidemiologi. Se forskargruppens hemsida på Karolinska Institutet för mer information om vår forskning Research group Olof Stephansson | Karolinska Institutet (ki.se) 

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4044/2023
Kontakt
  • Olof Stephansson, olof.stephansson@ki.se,+46707487825
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
Publicerat 2023-10-20
Sista ansökningsdag 2023-11-03

Tillbaka till lediga jobb