Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom epidemiologi, miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, och biostatistik med fokus på att klarlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMMs forskare är vetenskapliga rådgivare åt myndigheter och andra beslutsfattare samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Forskargruppen

Den epidemiologiska forskningen vid IMM är centrerad kring att studera orsaker till sjukdom och sjukdomsprognos i befolkningen, med speciellt fokus på miljöfaktorer och levnadsvanor, samt kring metodologisk utveckling och noggrannhet. Enheten för Miljömedicinsk Epidemiologi har en lång erfarenhet av framgångsrika nationella och internationella studier inom miljöepidemiologi rörande hälsoeffekter av luftföroreningar, omgivningsbuller och grönstruktur. I en tvärvetenskaplig miljö samarbetar vi med ledande forskargrupper över hela världen och bidrar till viktig kunskapsinhämtning som är relevant för samhällens folkhälsoarbete. Hos oss får du möjligheten att arbeta med högkvalitativa miljö- och hälsodata och dra fördelarna av att tillhöra en grupp med omfattande epidemiologiska och biostatistiska kunskaper. Vi deltar också ofta i hälsoriskbedömningar för såväl nationella som internationella myndigheter och organisationer där vår forskning kan komma till direkt nytta.

Din roll

Som forskningsassistent med specialkompetens inom geografiska informationssystem (GIS) kommer du att medverka i ett forskningsprogram med det övergripande syftet att studera stadslivets inverkan på välbefinnande och hälsa. Projektet kommer att tillämpa avancerad GIS-teknik för att studera samvariation mellan exponering för olika miljöfaktorer, såsom luftföroreningar, trafikbuller, urban grönska, klimatrelaterade effekter och trångboddhet och socioekonomi samt ett brett spektrum av besvär och sjukdomar. Ett särskilt syfte är att bedöma ojämlikheter i exponering samt sårbarhet för miljöfaror inom populationen.

Som GIS-specialist i projektet kommer du i samarbete med andra forskare och experter att delta i utformningen av ett nytt kartbaserat verktyg för uppföljning och analys av den miljörelaterade folkhälsan i Stockholms län. Du kommer att få delta i såväl datainsamling och karthantering som i spatiala analyser och att skapa webtjänster. I en begränsad utsträckning kommer arbetsuppgifterna även att inkludera datautbyte med andra IT-system, kvalitetssäkring, samt spridning av forskningsresultat.

Vem är du?

Vi söker dig som har avlagt masterexamen inom exempelvis geografisk informationsvetenskap, miljö- och hälsoskydd, geovetenskap, arkeologi eller liknande.

Väldokumenterad GIS-erfarenhet är ett krav och erfarenhet av program såsom QGIS eller ArcGIS Pro/Experience Builder är meriterande, liksom yrkeserfarenhet från tjänster med den typ av arbetsuppgifter som anges i rollbeskrivningen. Tjänsten kräver även vana av datakartering och datainsamling, förvaltning av metadata samt mycket goda kunskaper i Excel, inklusive vana i Power Query. Erfarenhet av att arbeta med såväl sociodemografiska data som hälsodata och kunskap i Python och statistiska program som STATA eller R ses som positivt.

Arbetet förutsätter att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker en medarbetare som uppskattar att arbeta i team och uppvisar god samarbetsförmåga. Sökanden behöver även kunna arbeta självständigt, vara organiserad, flexibel och kunna driva arbetet framåt på eget initiativ.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Placering: Enheten för miljömedicinsk epidemiologi, Institutet för miljömedicin, Karolinska Institutet, Solna

https://ki.se/en/about/choose-to-work-at-ki-ten-reasons-why

https://ki.se/en/imm/unit-of-environmental-epidemiology

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4197/2023
Kontakt
  • Charlotta Eriksson, charlotta.eriksson@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-11-06
Sista ansökningsdag 2023-11-20

Tillbaka till lediga jobb