Vill du bidra till att förbättra människors arbetsmiljö och hälsa?

Vår forskargrupp är en fantastisk arbetsplats. Vi erbjuder ett dynamiskt, stödjande och öppet forskningsklimat där du uppmuntras att tänka fritt och utforska dina egna idéer. Detta är rätt plats för dig som vill växa från postdoktor till PI.

Din roll

Du kommer att ingå i en grupp forskare, statistiker och doktorander som studerar arbetsvillkor och hälsa inom hälso- och sjukvården. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att självständigt utarbeta design för analys, manuskript och leda publiceringsprocessen av vetenskapliga artiklar från projektet. Du förväntas föreslå och leda forskning vidare inom området och aktivt söka forskningsfinansiering.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

För att vara kvalificerad för anställning som forskningsspecialist i vår forskningsgrupp måste den sökande ha en doktorsexamen i epidemiologi, biostatistik, matematisk statistik eller datavetenskap och måste ha visat forskningsexpertis samt ha dokumenterad forskningserfarenhet. Du är intresserad av att göra skillnad och förbättra hälsan för arbetstagare. 

Du gillar att arbeta i grupp, lära dig nya saker och kan hantera både kortsiktiga och långsiktiga deadlines med tydliga mål. Du är en problemlösare som tar egna initiativ. Du har en öppen och samarbetsinriktad inställning till arbetet och håller med om att samarbete - inte konkurrens - är det som leder till framgång.

Bedömningsgrunder

Du har en doktorsexamen i biostatistik, statistik, matematisk statistik, epidemiologi eller närliggande område. Du har god kunskap om bästa praxis inom biostatistiska metoder och statistisk programmering med förmåga att utföra datahantering och avancerade statistiska analyser med hjälp av SAS, Stata, R, Python, SPSS eller motsvarande programvara. 

Kommunikationsförmåga och intresse för undervisning är viktigt, eftersom tjänsterna kommer att innebära samarbete med forskare och doktorander med grundläggande kunskaper i statistik. Förmåga att arbeta med flera uppgifter samtidigt är nödvändig. Intresse för kompetensutveckling inom biostatistik är starkt meriterande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att hantera och analyser registerdata samt data från HR-administrativa verktyg.

Du gillar att arbeta i grupp, lära dig nya saker och kan hantera både kortsiktiga och långsiktiga deadlines med tydliga mål. Du är en problemlösare som tar egna initiativ.

Vid bedömning av sökande lägger vi särskild vikt vid personlig lämplighet. Den sökande ska visa dokumenterad god förmåga att kommunicera vetenskap i tal och skrift på engelska. Du har god samarbetsförmåga och är strukturerad och självgående.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Forskargruppen som du kommer att ingå i är multidisciplinär. Vi samverkar och använder oss av varandras kompetenser och kunskaper. Forskargruppen samarbetar med forskare vid andra nationella och internationella universitetet.

Placering: Solna 

https://www.hallbarhsv.se/

https://ki.se/en/imm/unit-of-occupational-medicine

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Tillsvidareanställningen inleds med en sex månaders provanställning.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4005/2023
Kontakt
  • Jenny Selander, enhetschef, +46(0)8-52480029,jenny.selander@ki.se
  • Emma Brulin, forskargruppsledare, +46(0)730526602,emma.brulin@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , +46(0)8-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, +46(0)8-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga och Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-10-19
Sista ansökningsdag 2023-12-03

Tillbaka till lediga jobb