Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

I vår forskargrupp finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med toppforskare i gränslandet mellan psykologi och neurovetenskap. Du kommer att ha en aktiv roll i våra pågående experimentella forskningsstudier, där vi tillsammans försöker förstå hur metaboliska processer påverkar matupplevelser och aptitreglering. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell nivå.

Din roll

Som amanuens kommer du arbeta i ett projekt som undersöker de grundläggande beteendemekanismerna som reglerar behagligheten och motivationsvärdet av matstimuli. Det är del av ett större projekt som även undersöker patienter med ätstörningar och samlar in hjärnavbildningsdata. Du kommer att arbeta i forskargruppen ”Näringsneurovetenskap” vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, avdelningen för psykologi (PI: Janina Seubert). Anställningen är som amanuens på 20%. Du kommer främst att arbeta med:

- rekrytering och kontakt med deltagare

- datainsamling genom beteendetestning

- datainsamling genom funktionell magnetresonanstomografi

- tillverkning av lukt- och smakstimuli för studier

- kliniska intervjuer av ätstörningspatienter

Vem är du?

Behörighet för anställning som amanuens kräver att du som sökande är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå i Sverige.

Vi söker en ansvarsfull person som har bra hand med människor och ett starkt intresse för kognitiv neurovetenskap och experimentell forskning. Vi välkomnar studenter inom psykologi. Vi lägger stor vikt vid att den sökande tidigare har arbetat med insamling av hjärnavbildningsdata och beteendexperiment. Den sökande ska vara social, ansvarsfull och kunna arbeta självständigt och med stor noggrannhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Dokumenterad förmåga att tala och skriva flytande på engelska är ett krav eftersom forskargruppen kommunicerar huvudsakligen på engelska. Att tala och skriva flytande på svenska är också ett krav. Genomförd MR-säkerhetsträning är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap 
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i 


Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 oktober 2023. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3827/2023
Kontakt
  • Janina Seubert, Senior Forskare, janina.seubert@ki.se
  • Lisa Rister, HR-partner, 08-52483287,lisa.rister@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-10-09
Sista ansökningsdag 2023-10-23

Tillbaka till lediga jobb