Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för omvårdnad

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för omvårdnad vid Institutionen NVS är lokaliserad på campus Flemingsberg och har ett 80-tal anställda lärare, doktorander, postdoktorer samt administrativ personal. Avdelningen för omvårdnad bedriver utveckling av kunskap inom utbildning och forskning som verkar för en bättre hälsa för alla. Huvudområdet omvårdnad utgår från en humanistisk värdegrund och etik för vårdande och tar sin utgångspunkt i människans upplevelser, reaktioner och behov i sin livssituation. Avdelningens forskningsprogram strävar mot att vara globalt ledande inom omvårdnadsforskning, bidra till evidensbaserade riktlinjer och nya arbetssätt i hälso- och sjukvården samt stödja utvecklingen av omvårdnad i framtidens vårdmiljö. Avdelningen ansvarar för merparten av kurserna för specialist- och sjuksköterskeprogrammen som ges vid KI samt erbjuder ett brett urval av fristående - och valbara kurser.

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Omvårdnadsforskningen vid Karolinska Institutet är högt rankat både i Sverige och internationellt. Vi bedriver både lokal och internationell patientnära omvårdnadsforskning med teorigenererande interventioner samt forskning inom global hälsa för att uppfylla Karolinska Institutets mål och visioner. Koppling mellan omvårdnadsforskning vid avdelningen och våra olika utbildningsprogram stimulerar både kollegor och studenter till kritiskt tänkande, nya forskningsfrågor och innovationer för att förbättra vårdkvaliteten.

Din roll

Vi söker nu en adjunkt med inriktning intensivvård som har intresse och engagemang för att undervisa och bedriva utveckling och forskning av utbildning på avancerad nivå inom intensivvård vid avdelningen för omvårdnad. Arbetet som adjunkt är självständigt och omväxlande i en kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens om nyfikenhet. Det är också ett teamarbete där vi jobbar tillsammans för att uppnå hög kvalitet i utbildning och forskning för att förbättra människors hälsa.

I rollen som adjunkt undervisar du på grund och avancerad nivå. Att ha kursansvar och examinationsuppdrag ingår i rollen och erbjuds efterhand och i relation till pedagogisk kompetens. Utbildningen bedrivs såväl på campus som på distans via nätbaserade plattformar samt i simuleringsmiljö och i verksamhetsförlagd utbildning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Eget önskemål om deltid kan diskuteras. 

Vem är du?

Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För anställningen söks en person som är legitimerad sjuksköterska med en specialistexamen inom intensivvård eller annan specialistexamen och erfarenhet inom intensivvård som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vidare krävs högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk erfarenhet av undervisning på högskolenivå. Tidigare erfarenheter av undervisning inom specialistprogrammen är meriterande.

För arbetet behöver du ha social kompetens med ett positivt sätt och god samarbetsförmåga samt ha förmåga att skapa goda kontakter inom och utom institutionen. Du ska även ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt datorvana då delar av undervisningen sker i digital miljö.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Campus Flemingsberg


Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på engelska (alternativt svenska): CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 12 oktober.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3319/2023
Kontakt
  • Johanna Lundblad, HR, 08-52486835
  • Åsa Burström, enhetschef, 08-52483703
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-10-26

Tillbaka till lediga jobb