Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Avdelningen för ögon och syn är lokaliserad vid S:t Eriks Ögonsjukhus, här bedrivs utbildning på grund-, avancerad- och forskarnivå samt forskning i syfte att utveckla framtidens ögonsjukvård. Vi jobbar i multidisciplinära team och undervisar studenter med olika utbildningsbakgrund i en interprofessionell lärandemiljö. Avdelningen ansvarar för uppdragsutbildningen, Oftalmologi för sjuksköterskor (60hp), magisterprogrammet i klinisk optometri (60hp) samt merparten av kurserna inom optikerprogrammet och moment inom läkarprogrammet på KI.

Alla medarbetare uppmuntras till att bedriva forskning kopplad till vår egen klinik och utveckla befintliga och nya kurser/utbildningar. Vår verksamhet är ständigt under utveckling för att bidra till en framtida hållbar ögonvård.

Din roll

I rollen ingår undervisning i form av klinisk handledning och teoretisk undervisning inom kurser på grund och avancerad nivå. Kursansvar och kursutveckling ingår i rollen och erbjuds efterhand och i relation till pedagogisk kompetens. I uppdraget ingår även att handleda studenter i studentprojekt/examensarbete som ska avlägga kandidat- eller magisterexamen i optometri. Utbildningen bedrivs till största del i våra egna lokaler och i vår utbildningsklinik, nätbaserad och digital undervisning förekommer också. I rollen ingår att vara forskningsaktiv i någon av avdelningens forskargrupper, det finns även möjlighet att utveckla egen forskning.  

Vem är du?

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med magisterexamen. Erfarenhet av undervisning på högskolenivå eller som klinisk handledare inom ögonsjukvård, formell utbildning inom högskolepedagog och/eller erfarenhet av forskning är meriterande. Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid klinisk kompetens, pedagogisk skicklighet och erfarenhet av forskning inom ögonvård.

Dina personliga egenskaper värderas högt. Vi söker dig som kan driva processer, arbeta självständighet, har god samarbetsförmåga och är prestigelös. För arbetet behöver du ha social kompetens och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här
Läs mer om enhetens forskning inom fysiologisk optik

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28e september 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3301/2023
Kontakt
  • Marika Wahlberg, Assisterande lektor, 08-6723105
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
Publicerat 2023-08-31
Sista ansökningsdag 2023-09-28

Tillbaka till lediga jobb