Var med och utveckla utbildning av högsta kvalitet

Vid avdelningen för Klinisk Kemi arbetar en sammansvetsad grupp om fem adjunkter, var och en har ansvar för sina egna kurser samt bedriver egen forskning. Som adjunkt vid Klinisk kemi ska du ha en viktig roll att bidra till utbildning samt få stöd att bedriva forskning. Forskningen vid avdelningen för klinisk kemi rör flera olika kardiometaboliska sjukdomar på båda en grundläggande och translationell nivå.

Din roll

Arbetsuppgifterna är huvudsakligen inriktade på undervisning, men den anställde adjunkten förväntas även bedriva högkvalitativ egen forskning och handleda studenter. Undervisningen bedrivs framförallt inom Biomedicinsk analytikerprogrammet, men även andra program på grund-, avancerad och forskarnivå. Undervisningsuppdraget består av kursansvar, administration, samt av undervisning i olika former, vilket innebär allt från föreläsningar och seminarier till laboratorieundervisning.

Den sökande bör kunna identifiera och etablera forskningsprojekt inom ramen för den forskning som bedrivs på avdelningen, samt identifiera nya forskningsprojekt.

Vem är du?

För att anställas som adjunkt krävs avlagd doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde. Du har pedagogisk utbildning eller motsvarande dokumenterad kunskap och erfarenhet, erfarenhet av undervisning på grundläggande och forskarnivå, samt handledning av studenter. Du har en stark forskningsbakgrund som kompletterar redan existerande forskning som pågår på avdelningen för Klinisk kemi. Eftersom tjänsten också syftar till att bedriva högkvalitativ forskning kommer din erfarenhet av ledarskap och samverkan att vara meriterande. Även andra uppgifter kan du hantera, som administration och ekonomi.

Bedömningsgrunder

För att vara behörig måste den sökande ha:

  • En doktorsexamen relaterad till kemi, biokemi, cellbiologi eller motsvarande
  • En formell utbildning i pedagogik (Minst 10hp i högskolepedagogiska kurser eller motsvarande)
  • Pedagogisk erfarenhet såsom undervisning inom biomedicinsk laboratorievetenskap eller liknande på grund- och forskarnivå, handledning av studenter och liknande
  • Vetenskaplig skicklighet genom att hålla en god nationell och internationell nivå som forskare
  • God administrativ förmåga samt lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet
  • Utmärkt förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på båda engelska och svenska

Kompetenser, färdigheter och erfarenheter som anses vara meriterande:

  •   Erfarenhet av undervisningsplattformar såsom TimeEdit, Selma, Ladok, Canvas och Inspera. 
  •  Tidigare handledning av doktorander och/eller Master-studenter. 
  •  Förmåga att samarbeta med kollegor inom och utanför avdelningen, och att kommunicera med studenter och andra aktörer. 
  •  Vara trygg i att arbeta både självständigt och i team samt ha god organisatorisk och analytisk förmåga. 
  •  Erfarenhet att bedriva egna forskningsprojekt och har publicerat resultaten i vetenskapliga artiklar 
  •  Tidigare erfarenhet att söka och administrera erhållna forskningsanslag  

Då den tilltänkta anställningen handlar både om att utveckla utbildning- och forskningsområden och framtida ledarskap, kommer personliga meriter som samarbetsförmåga samt internationell erfarenhet och nätverk att vara särskilt meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Klinisk kemi avdelningen på institutionen för laboratoriemedicin

Läs mer om Biomedicinska analytikerprogrammet

 

 

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på engelska (alternativt svenska): CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2309/2023
Kontakt
  • Uwe Tietge, Professor/sjukhuskemist, uwe.tietge@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR , 08-58582665
  • Annica Lindkvist, SACO , annica.lindkvist@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO , henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb