Vill du bidra till att utveckla lönerollen på Karolinska Institutet?

Har du erfarenhet av kvalificerat lönearbete, ett stort intresse för löneadministration och vill ha en roll där du har möjlighet att utveckla och utvecklas? Välkommen att söka jobbet som lönespecialist där du får bidra med din erfarenhet och kompetens inom hela löneprocessen samt delta i vår digitaliseringsresa.    

Din roll

I rollen som lönespecialist med fokus på löneekonomi kommer du att få arbeta både med ekonomi och lönefrågor. Vissa arbetsuppgifter genomförs i nära samarbete med redovisningsenheten. Du kommer får arbeta konsultativt med lönefrågor som rör hela löneprocessen. Du är kontaktperson för utvalda institutioner.

Du arbetar självständigt och trivs att arbeta tillsammans med andra i team där du får möjlighet att ta del av dina kollegors kunskaper och erfarenheter.

Vi arbetar idag helt digitalt utan papper och kommer fortsätta vår digitaliseringsresa där du tillsammans med dina kollegor även kommer medverka i vår utveckling av våra interna löneprocesser.

Vem är du?

Vi söker dig som har examen från yrkeshögskola inom lön. Du ska även ha tidigare erfarenhet av att arbeta med hela löneprocessen där du har både djupa och breda lönekunskaper. Erfarenhet av att ha arbetat som lönespecialist eller löneekonom på en statlig myndighet. Arbetsuppgifterna består bl.a. av

  • Skattepliktiga förmåner, arbetsgivardeklaration, semesterskuld och pensionsfrågor
  • Reseräkningsgranskning och granskning av utlägg vid representation
  • Lönearbete inom hela löneprocessen från ax till limpa
  • Utredare och problemlösande arbete vid uppkommen problematik inom lön
  • Hantering av återkrav/löneskulder och avvisade utbetalningar
  • Medverka i utveckling av arbetsrutiner och digitaliserade flöden inom området

Vi ser gärna att du har förmåga att driva frågor självständigt ett stort intresse för digital utveckling där du också har erfarenhet av att arbeta med digitala system inom löneområdet.  

Det är meriterande om du har erfarenhet av lönesystemet Primula, ärendehanteringssystemet Nilex, ekonomisystemet UBW och HR-arkivet Microwebb.

Du är en skicklig pedagog som trivs med ett utåtriktat arbete och är duktig på att skapa förtroende och goda arbetsrelationer. Du gillar och har lätt för att arbeta självständigt. Arbetet medför många interna och externa kontakter, varför du behöver ha en god social kompetens.

Du är en kreativ problemlösare som gillar siffror, är noggrann, har en pedagogisk ådra är duktig på att ge service och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.

Då KI är en internationell arbetsplats så krävs det att du har goda kunskaper i engelska.

Att arbeta vid HR-avdelningen förutsätter en tydlig arbetsgivarroll, insikt och förståelse för hela KI:s verksamhet, servicekänsla samt ett professionellt och lösningsorienterat förhållningssätt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Sök idag då vi kommer hålla löpande intervjuer och tillsättning kommer ske så fort som möjligt. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2259/2023
Kontakt
  • Patrik Rosén, enhetschef, 08-52486112,patrik.rosen@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb