Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för Aging Research Center (ARC)

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 520 anställda och en omsättning på 518 miljoner år 2022, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Aging Research Center (ARC), en avdelning inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en mångdisciplinär forskningsmiljö som omfattas av i huvudsak tre vetenskapliga inriktningar; medicinsk epidemiologi, psykologi och socialgerontologi. Centret har omkring 70 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Inom ramen för socialgerontologi studeras åldrandet och äldre personers levnadsförhållanden utifrån tvärsnitts- och longitudinella data som baseras på intervjuundersökningar och register. Forskargrupperna arbetar med forskning kring en mängd olika vetenskapliga frågor; däribland äldres hälsa och hälsoutvecklingen, vård- och omsorg, familjens betydelse för äldre samt olika aspekter av ojämlikhet mellan olika grupper i samhället.

Vi söker nu en forskningsassistent för anställning på heltid i 12 månader.

Din roll

Arbetsuppgifterna är relaterade till Undersökningen om äldre personers levnadsvillkor – SWEOLD. I tjänsten ingår att kontrollera och kvalitetsgranska den senaste omgången av SWEOLD, att stödja och bistå forskarna med analysbara data och kvalificerade statistiska analyser. Även mera rutinartade forskningsuppgifter ingår i tjänsten.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

  • Kontrollera, kvalitetsgranska, sammanställa och presentera SWEOLD 2021 data
  • Litteratursökning, statistiska analyser och tolkande av resultat
  • Administrativa göromål relaterade både till forskning och utbildning

Vem är du?

Vi söker dig som har avlagt examen, eller planerar att avlägga examen under vårterminen 2023, på avancerad nivå (magister eller master), har 240 högskolepoäng varav minst 60 från avancerad nivå, eller har motsvarande kunskaper, inom sociologi, demografi, folkhälsa eller närliggande vetenskapligt ämne.

Du ska även ha dokumenterad kunskap i statistisk bearbetning och analys av kvantitativa data samt mycket goda kunskaper i något statistikprogram till exempel SPSS, SAS och/eller STATA. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med stora kvantitativa datamaterial och tidigare erfarenhet av utrednings- och/ eller forskningsarbete.

Den sökande bör kunna arbeta självständigt, med stor noggrannhet och ansvarskänsla. För arbetet krävs att man är strukturerad och har god analytisk förmåga. God förmåga till samarbete och kommunikation är en förutsättning. Eftersom arbetet är kopplat till SWEOLD undersökningen och den nya datainsamlingen är grundläggande kunskaper i svenska i tal och skrift ett krav. Den sökande förväntas också ha goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Aging Research Center, Tomtebodavägen 18 A, Karolinska Institutet, Campus Solna

Läs mer om Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle
Läs mer om Aging Research Center
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 maj 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1941/2023
Kontakt
  • Carin Lennartsson, Lektor, bitr. avdelningschef, carin.lennartsson@ki.se
  • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-05-25

Return to job vacancies