Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vill du använda kvantitativ vetenskap i världsklass för att förändra klinisk praktik? I vår forskargrupp strävar vi efter att bidra till ett bättre liv för personer med psykiatriska diagnoser genom att ta oss an centrala forskningsfrågor. Vi genomför både randomiserade kliniska prövningar och registerstudier med stor potential att förändra hur vården bedrivs.

Din roll

Du kommer arbeta i och tillhöra modelleringsteamet under ledning av John Wallert. Teamet är en del av den större forskningsgruppen som leds av Christian Rück. Som forskningsspecialist kommer du delta i flertalet forskningsprojekt som drivs av gruppens medlemmar. Du kommer använda simuleringsbaserade metoder för att optimera studiedesign, samt analysera och visualisera insamlad data. Du kommer framförallt arbeta med registerdata där du besvarar kausala men även prediktiva frågeställningar. Utöver detta förväntas du agera metodstöd i frågor som handlar om att främja öppen och reproducerbar vetenskap. Detta innebär att du bland annat kommer arbeta med förregistrering av studier, utveckling av analysplaner, kod- och reproducerbarhetskontroller, samt att tillgängliggöra forskningsmaterial från pågående studier. Den första studien som du kommer ha en instrumentell roll i syftar till att med hjälp av registerdata undersöka huruvida psykiatrisk tvångsvård påverkar risken för framtida suicid. 

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Goda svenskkunskaper är ett krav då behandling inom samtliga kliniska prövningar bedrivs på svenska. Goda kunskaper i avancerad statistik och modellering, kodbaserade analysverktyg som R eller Python, kvantitativ forskningsmetodik, samt öppen vetenskap och metoder som främjar reproducerbarhet är ett krav. Då du kommer arbeta med kliniknära forskning, även inbegripet psykologisk behandlingsforskning, behöver du vara utbildad klinisk psykolog. 

Bedömningsgrunder

Det är meriterande om du har erfarenhet av maskininlärning, samt undervisning eller handledning i statistik och kvantitativ metodik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här
Läs mer om forskargruppen du kommer ingå i här

 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 19e maj 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 15%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1882/2023
Kontakt
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, camilla.ingelborn@ki.se
  • John Wallert, Biträdande lektor, john.wallert@ki.se
  • Christian Rück, Forskargruppsledare, christian.ruck@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-05-19

Tillbaka till lediga jobb