Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vill du bidra till att förbättra vård och hälsa födande kvinnor och deras barn? Postdoktor sökes till Forskargruppen inom Reproduktiv, Perinatal och Pediatrisk Epidemiologi vid Enheten för Klinisk Epidemiologi. Välkommen till en aktiv och tvärprofessionell forskargrupp som bedriver högkvalitativ forskning inom området och som består av forskare, postdoktorer och doktorander.

Din roll

Som postdoktor kommer du att vara aktiv i ett projekt som syftar till att förbättra patientsäkerhet och kvinnors beslutsfattande under förlossning. Projektet studerar även implementeringsaspekter och nya arbetssätt inom förlossningsvården. Du kommer att arbeta med kollegor i forskargruppen och samarbeta med andra forskare och forskargrupper både nationellt och internationellt. I arbetsuppgifterna ingår att du arbetar med projektkoordinering, datainsamling och analys samt att skriva och publicera originalforskningsartiklar.

Vem är du?

Du som söker är barnmorska och disputerad inom området reproduktiv hälsa. Vidare för att anställas som postdoktor bör du ha vetenskaplig kompetens relevant för forskningsområdet och betydande erfarenhet och kompetens som barnmorska inom svensk förlossningsvård. Sökanden bör ha gedigen erfarenhet av registerbaserade studier och enkätdata samt ha erfarenhet kvalitativa metoder. Det är meriterande men inte obligatoriskt att ha erfarenhet av att projektleda kliniska studier. Eftersom projektet innefattar implementeringsforskning är dokumenterad erfarenhet av förbättringsarbete och implementering i klinik meriterande.

Som person är du nyfiken, driven och trivs bra med att arbeta både i grupp men också självständigt. Arbetsspråket är svenska och du som söker förväntas behärska svenska och engelska flytande i både tal och skrift. Ett genuint intresse för forskning, god samarbets- och kommunikationsförmåga, förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar samt att arbeta i team är viktigt för denna tjänst.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tolv avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom forskargrupp O Stephansson som bedriver forskning inom reproduktiv, perinatal och pediatrisk Epidemiologi. Gruppen består av både obstetriker, gynekologer, barnmorskor, neonatologer, nutritionister och biostatistiker. Medlemmar i gruppen bedriver högkvalitativ forskning inom ett brett spektrum med fokus på riskfaktorer, handläggning av graviditet, förlossning och nyföddhetstid och hur det påverkar kvinnors och barns hälsa och välmående. Forskningen innefattar också interventioner för att förbättra utfall, vård och vårdkvalitet för kvinnor och deras nyfödda barn. https://ki.se/meds/forskargrupp-olof-stephansson

 

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till "en bättre hälsa för alla"] ---

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1582/2023
Kontakt
  • Malin Edqvist, malin.edqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
Publicerat 2023-04-13
Sista ansökningsdag 2023-04-27

Tillbaka till lediga jobb