Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet? 

Karolinska Institutet är ett medicinskt universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verkar för en bättre hälsa för alla.

På institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedrivs forskning inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin och biostatistik. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och teknisk och administrativ personal, totalt cirka 270 anställda. 

Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb.  

Karolinska Institutets Biobank (KI Biobank) är en forskningsinfrastruktur på KI vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) med ett tjugotal anställda inom labb-, IT- och kundgrupp. Biobankens uppdrag är att tillhandahålla biobankstjänster och en infrastruktur för biobankning av prov och data som insamlas och som används i etiskt godkända forskningsstudier med målet att öka kunskap om livet. Vi erbjuder kostnadseffektiv service som kännetecknas av hög kvalitet och säkerhet och som kan möta forskningens behov av en snabb och flexibel forskningsinfrastruktur. Vår vision är enkel: bättre hälsa för alla. Efter nästan två decennier av stadig tillväxt, har biobanken nu prov och tillhörande data från över 700 000 svenska medborgare.

KI Biobank är en del av ett ekosystem av biobanker där samverkan med Region Stockholms biobank är speciellt centralt.

Din roll 

Som Avdelningschef för KI´s Biobank är ditt uppdrag att driva verksamheten för att kunna tillhandahålla en högkvalitativ och effektiv expertservice till forskare. Rollen innebär personal- och budgetansvar.

Du har en passion för att stötta och bidra till forskning och kommer genom ditt ledarskap se till att verksamheten är initiativrik, dynamisk och forskningsorienterad. Du verkar för att kontinuerligt utveckla verksamheten för att på bästa sätt möta nya behov och förändringar i efterfrågan. En viktig aspekt är att arbeta för en långsiktig hållbarhet där det ställs höga krav ur kvalitets- och miljösynpunkt samt på effektiva system och processer som stärker biobanken.

Rollen innebär att du arbetar strategiskt och sätter upp korta och långsiktiga mål till nytta för forskning, där du ansvarar för att KI Biobank samverkar med andra biobanker, särskilt Region Stockholms biobank. Genom proaktiv kommunikation ökar du synligheten och förståelsen för biobankens roll och signifikans och arbetar i nära samarbete med Region Stockholms biobank och Biobank Sverige. Målet är att främja medicinsk forskning genom att öka nyttjande av befintliga provsamlingar. Du kommer även arbeta med att vidareutveckla samarbetet med Region Stockholms biobank och representerar KI Biobank i olika forum.

Vem är du? 

Du är en ledare med dokumenterad chefserfarenhet och god förståelse för labbverksamhet och biomedicinsk forskning. Du har doktorsexamen inom life science-området och erfarenhet från verksamheter som hanterar stora datamängder. 

Du bör vara serviceinriktad och lösningsorienterad med intresse av att tillhandahålla och utveckla tjänster samt ha en mycket god förståelse för forskningsinfrastrukturers roll inom life science. Eftersom avtalsskrivning är vanligt i verksamheten är det är det meriterande med erfarenhet av arbete med legala och regulatoriska frågor. Då tjänsten innebär samverkan med olika professioner och strukturer i samhället krävs mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du strategiskt inriktad, du driver utveckling och skapar förutsättningar för att verksamheten ska nå gemensamma mål och resultat. Du har god kommunikativ förmåga med en ledarstil som är coachande och inkluderande. Vidare ser vi att du är lyhörd och har god förmåga att samarbeta och skapa bra relationer i din omgivning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar. 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet | Karolinska Institutet (ki.se)

KI Biobank | Karolinska Institutet

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 april. I denna rekrytering samarbetar vi med Novare.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

För frågor om tjänsten vänligen kontakta Novare; 

Maria Becker, maria.becker@novare.se, 076-133 64 85

Mitra Frost, mitra.frost@novare.se, 0736 40 92 39

Mattias Bedding, mattias.bedding@novare.se, 0705-38 52 05

Urval och intervjuer sker löpande. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1260/2023
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
  • Temmam Asbai, Saco-S, temmam.asbai@ki.se
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-05-08

Tillbaka till lediga jobb