Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vi söker en postdoktor med passion för att bedriva forskning som strävar efter att främja funktion och psykisk hälsa för personer med utvecklingsrelaterade neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Tjänsten är del av projektet MENT-STREAM med fokus på att undersöka relationen mellan psykisk hälsa och funktionsområden kategoriserade utifrån International Classification of Functioning (ICF) samt undersöka modererande influenser av kön och könsidentitet. Positionen kommer även inbegripa analyser av tvillingdata inom projektet Roots of Autism and ADHD Twin Study in Sweden (RATSS) som omfattar biologiska data såväl som psykologiska och psykiatriska bedömningar. Postdoktortjänsten kommer ingå i en forskningsgrupp med fokus på funktion inom utvecklingsrelaterade neuropsykiatriska funktionsnedsättningar utifrån ICF.

Forskargruppen

På KIND bedriver vi forskning, utbildning och utveckling inom området NPF, dvs. autism, ADHD, Tourettes syndrom, språkstörning, dyslexi och andra. KIND har ca. 50 medarbetare och bildar med andra enheter BUP-FOU centrum vid Torsplan, Gävlegatan 22, i centralt läge i Stockholm.

Vår vision är ett inkluderande samhälle med jämlika livsvillkor för människor med NPF och deras familjer. Vi åtnjuter ett högt förtroende både nationellt och internationellt inom området och vårt arbete efterfrågas och värdesätts genom flertalet utmärkelser, uppdrag och viktiga anslag. Vi vill att du blir en del av KIND! För mer information om KIND besök: www.ki.se/kind

Din roll

Denna 3-åriga postdoktorala tjänst kommer att vara en viktig del i projektet MENT-STREAM, där funktion inom NPF kommer undersökas utifrån ICFs biopsykosociala perspektiv, vilket inbegriper såväl individuella styrkor/begränsningar, delaktighet i samhället samt hindrande respektive underlättande omgivningsfaktorer. Data rörande funktionsområden utifrån ICF och psykisk ohälsa kommer samlas in från ett stort antal deltagare med autism och/eller ADHD samt från deltagare som inte har någon av dessa diagnoser (neurotypiska), genom själv- och anhörigskattningar på en webplattform. Utifrån dessa data kommer du bidra till att analysera och jämföra funktionsprofiler för autism, ADHD respektive den neurotypiska gruppen samt undersöka relationen mellan funktionsområden och psykisk ohälsa (såsom ångest, depression och stress), med särskilt fokus på modererande effekter av kön och könsidentitet.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

För positionen krävs erfarenhet av både kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder, gärna inklusive psykometriska utvärderingar, samt utmärkta färdigheter i att arbeta med standardprogramvara för dataanalys. Det är önskvärt att du har dokumenterad erfarenhet av ICF i praktiskt arbete eller forskning. Tidigare erfarenheter av tvillingforskning inklusive tvillinganalyser är meriterande. Du bör ha erfarenhet av kontakt med personer med NPF-diagnoser och deras anhöriga. Erfarenhet av neuropsykiatriska- och psykiatriska bedömningar, inklusive av etablerade bedömningsinstrument, är meriterande. Eftersom detta projekt kräver kommunikation och interaktion med forskare och allmänhet i Sverige och utlandet är en hög nivå av kunskaper i muntlig och skriftlig svenska och engelska också nödvändig. För anställningen som postdoktor krävs att du har en meritlista av publikationer av forskningsresultat i högkvalitativa akademiska tidskrifter som ligger inom relevanta områden.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering:  Torsplan, Gävlegatan 22

Läs mer om KIND här

Läs mer om institutionen för kvinnors och barns hälsa här

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1206/2023
Kontakt
  • Sven Bölte, Professor, 08-52400000
  • Johanna Ahlström, HR-Partner, 08-52482397
Facklig företrädare
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
Publicerat 2023-04-04
Sista ansökningsdag 2023-04-18

Tillbaka till lediga jobb